Muhtarlar yeniden 'Çoban' dedi

​​​​​​​Milaslı muhtarlar, mevcut başkan Mehmet Çoban’ı yeniden Milas Muhtarlar Derneği Başkanı seçti.

Muhtarlar yeniden 'Çoban' dedi

Milas Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu, Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda dün gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı ve  mevcut başkan Mehmet Çoban’ın tek aday olduğu genel kurulda, Çoban güven tazeledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın seslendirmesiyle başlayan toplantı, Dernek Başkanı Mehmet Çoban’ın faaliyet raporunu okunmasıyla devam etti. Ardından kürsüye Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat davet edildi.

Muhtarlığın çok önemli müessese olduğun dikkat çeken Başkan Tokat “Sizlerle her buluşmamızda sizleri çok iyi anladığımı ifade ediyorum. Muhtarlık ayrıca çok önemli bir sosyal kurumdur. Halkın beklentileri karşısında bizden daha fazla iletişim kurulan bir müessese. Çile çekmiş bir muhtarın oğluyum. Babamın görev süresi boyunca ailecek çok şeyler yaşadık. Sizler toplumun âkilisiniz. Bazen aramızda iletişim kopuklukları oluyor. Ama sizlerle hizmet üretmeye çalışıyoruz. Birlikte birşeyler yapma gayreti içerisindeyiz. Biz her zaman derneğinizin de yanındayız. Taleplerinizi dernek üzerinden de iletirseniz daha sağlıklı olur. Bu yıl çok önemli. Pandemi süreci geçirdik. Bu süreçte bazı çalışmalar askıya alındı. Onun için bu yıl işimiz çok. Tek korkumuz şu anda kur. Beklemediğimiz fiyat değişiklikleri işlerimizi zorlayabilir. Merkezde doğalgaz çalışmaları başladı. Bu yıl kısmen, ama seneye tamamen bir çalışma yapılacak. İnternet ve diğer altyapı çalışmaları nedeniyle yollarınız bozuluyor. Ama bu yollar da inşallah kısa sürede düzenlenecek. Doğalgaz beldelere de gidecek. Doğalgaz konusunda 10 yıl boyunca destek vermiş kaymakamlarımıza, siyasilerimize, kurum amirlerine teşekkür ediyorum. Genel kurulun herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Tokat’ın ardından söz alan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ise “Bugün burada güzel bir ortam var. Sizler devletimizin idarecilerimizin temas noktasısınız. Milas büyük bir ilçe. Yaz nüfusu bir ilçeyi bulan mahalle yöneticiliği yapanlar var. Pandemi nedeniyle çok bir arada olamadık. Ama bu süreçte ziyaretlerimi de eşimle gerçekleştirmeye çalıştım. Bunu da kadınlarımıza öncelik vermek için yaptım. Sizler de böyle bir çalışma yapabilirsiniz. Çünkü kadınlarımızın sorunları görme, çözüm önerileri sunma açısından farklı bakış açıları var. Ayrıca köylerimizde küçük çaplı sosyal etkinlikler düzenlemeye gayret gösterin. Derneğiniz aracılığıyla kültürel ve spor faaliyetlerini gerçekleştire bilirsiniz. Ben derneğimizin genel kurulunun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından derneğin yeni yönetimini belirlemek için seçimlere geçildi.

Tek liste olması ve verilen önerge doğrultusunda açık oylama ile yapılan seçimler sonucunda Mehmet Çoban, Mehmet Vasfi Selçuk, Ersoy Yılmaz, Mehmet Dörtyollu, Bilgin Çetin, yönetim kurulu üyeliğine, Sedat Karacan, Mevlüt Kara ve Osman Öner ise denetim kurulu üyeliğine seçildi.

Seçimden sonra teşekkür konuşması yapan Mehmet Çoban, “Yıllar önce iki derneğin birleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılan muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyor görev başındaki arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Genel kurul dilek ve temenni bölümü ile son buldu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık