Nazmi Yükselen anısına ses yarışması

2015 yılında hayatını kaybeden Devlet Sanatçısı Nazmi Yükselen, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Geleneksel 3. Liselerarası Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nda anılacak.

Nazmi Yükselen anısına ses yarışması

16 Mart 2015’te hayatını kaybeden Milaslı Devlet Sanatçısı Nazmi Yükselen, düzenlenen Türk Halk Müziği Ses Yarışması’yla anılacak.

Genç nesillerin Türk Halk Müziği’ne olan ilgisini arttırmak, okullar arasında etkileşim sağlamak, Türk Halk Müziği’nin önemli isimlerini anmak ve yaşatmak, öğrencilerin sahne heyecanını yaşamalarını sağlamak gibi amaçlarla başlatılan ve geleneksel hale getirilerek bu yıl üçüncüsü düzenlenen ses yarışmasında, final aşamasına gelerek derece yapan öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.

Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi organizasyonuyla hazırlanan Devlet Sanatçısı Merhum Nazmi Yükselen ’in anısına Geleneksel 3.Liselerarası Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nda başvuruların toplanmasının ardından ön eleme aşaması tamamlandı. Daha sonra ise yarışmasının finalistleri belirlendi.

Ön eleme aşamasını geçen lise öğrencileri final yarışması gününe kadar provalarına devam edecek. 17 Mayıs Salı günü ise Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda, jüri üyeleri ve dinleyiciler karşısında TRT repertuarı içerisinden seçtikleri eserlerini seslendirecek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık