Muhtarları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Milas’ta muhtarları bilgilendirme toplantısının Ağustos ayı oturumu dün, Kaymakam Eren Arslan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Emniyet Müdürü Erman Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yrb. Hayrettin Fidan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Milas ilçesine bağlı mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Aylık olarak gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı’nın Ağustos ayı oturumu, Milas Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, uygulanan pandemi kuralları ve son dönemlerde Milas İlçesi’nde yoğun olarak görülen orman yangınları gündemde önemli bir yer tuttu. Pandemi döneminde ortaya çıkan durumun güzel bir koordinasyonla yürütüldüğüne dikkat çeken Milas Kaymakamı Eren Arslan, yeni dönemde daha da dikkatli olunması gerektiğini aksi takdirde önlemlerin arttırılacağını belirtti. Pandemi süreci ile ilgili konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, şu zamana kadar sürecin iyi yürütüldüğünü belirtti, “Rehavete kapılır ve kontrolsüz bir duruma geçersek en önemli risk bölgelerinden biri haline geliriz.” dedi. Pandeminin hala devam ettiğini ve düğün gibi toplu olarak gerçekleştirilen etkinliklerde hassas olunması gerektiğini aktaran Muhammet Tokat, “Son dönemlerde düğünlerin artmasıyla birlikte, ortaya çıkan durum biraz endişelendiriyor. Sağlık çalışanlarımızın önerilerini dikkate alalım ve maske, mesafe, hijyen kurallarına tam olarak riayet edelim. Bu süreçte hepimizin dikkatli olması lazım.” dedi.

“Yangınlar Ulusal Bir Mesele Olarak Ele Alınmalı”

Toplantıda son dönemlerde Milas bölgesinde yoğun bir şekilde görülen orman yangınları da görüşüldü. Bölgede ortaya çıkan yangınlar dolayısıyla daha dikkatli olunması gerektiğini aktaran Kaymakam Eren Arslan, “İnsanımız dikkatli olmalı. Ormanlık alanlarda ateş yakılması, piknik yapılması gibi birçok şeyi yasakladık. Muhtarlarımızın da vatandaşlarımızı bu konuda uyarmalarını talep ediyorum.” dedi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, orman yangınlarının ulusal bir mesele olarak ele alınması gerektiğini vurgularken, “Bu kadar yangının olmasını sebepleriyle sonuçlarıyla ele alınmalı. Yangın çıkış nedenlerini iyi araştırmamız gerekiyor. Zeytinliklerimiz yanıyor, bunlar bizim en önemli alanlarımız. Bu memleket bizim, bu memleketi birlikte savunmamız gerekiyor diye düşünüyorum.” dedi.

“Yeni Devlet Hastanesi 7 Eylül’de Açılıyor”

Son olarak Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi veren Tokat, “Programımız çerçevesinde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Milas’ın dört bölgesinde çalışmalarımız yoğunlaştı. Milas Devlet Hastanemizin açılışı 7 Eylül’de olacak. Yeni açılacak Devlet Hastanesi’nin birinci etap yol çalışmasını geçtiğimiz günlerde tamamlamıştık; şimdi 2. etap alternatif yolumuzun sathi asfalt kaplama çalışmasına başladık.” dedi. Başkan Tokat, muhtarlardan gelen taleplerin, yazılı olarak ve Muhtarlar Derneği üzerinden yapılmasının, hizmetin etkin verilmesi anlamında daha etkili olacağını belirtti ve “Bu konuda muhtarlarımızdan hassasiyet bekliyorum.” dedi.

“Yrb. Hayrettin Fidan Afganistan’a Geçiçi Olarak Görevlendirildi”

Milas Kaymakamı Eren Arslan toplantıda bir bilgi paylaşarak, Milas İlçe Jandarma Komutanı Yrb. Hayrettin Fidan’ın 6 ay süreyle Afganistan’da görevlendirildiğini açıkladı. Konuşmasına devam eden Arslan,” Bu görevlendirme seçkin askerlerimize yapılıyor. Devlet memuru olarak neresi olursa bizler hizmet etmeye hazırız.” dedi.

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık