Yeni Devlet Hastanesi’ne Milas Belediyesi’nden alternatif yol..

​​​​​​​Yeni Milas Devlet Hastanesi 7 Eylül’te hizmete giriyor.. Milas Belediyesi, Gülibrişim Caddesi üzerinden açtığı yola alternative 2.yolu önümüzdeki günlerde hizmete sokacak.

Yeni Devlet Hastanesi’ne Milas Belediyesi’nden alternatif yol..

Yeni Devlet Hastanesi’nen 4-6 Eylül tarihlerinde taşınma işlemi sonrasında hizmete gireceği öğrenildi.

Bilindiği gibi yeni devlet hastanesi, Milas-Bodrum Yolu üzerinde, Mezarlığın karşısındaki Radar Tepe’nin alt kısmında inşa edildi. Ancak çevre yolu üzerinden açılması gereken yol, henüz açılamadı.

Milas Belediyesi ise, şehir içinden yeni hastaneye ulaşımı sağlayabilmek için, İsmetpaşa ile Emek Mahalleleri’nde, sanayi sitesinin üst kısmındaki Gülibrişim Caddesi üzerinden ulaşılabilecek yeni hastane yolunu, önceki aylarda, çift taraflı olarak asfaltlayarak hizmete soktu. Ancak bu yola tek bağlantının Gülibrişim Caddesi üzerinden yapılabilmesi ve onun da, Emek Mahallesi’nin halihazırdaki dar sokakları üzerinden geçerek ulaşılabilmesi, sıkıntı yaratıyor. Bu nedenle Milas Belediyesi, Gülibrişim Caddesi’nin Milas Sanayi Sitesi’nin yukarı kısmındaki başlangıcından, Sodra Doğakent yönüne giden yolu, mevcut radar yoluna bağlayan bir düzenlemeyle, alternatif yol olarak hazırlıyor. Sodra bağlantısıyla, mevcut radar yolunda bir süredir devam eden iyileştirmeler sonrası, yolun malzemeyle sıkıştırılması işlemi devam ediyor. Bir iki güne kadar kaplaması da yapılacak olan yolla, hem hastanenin taşınma süreci, hem de vatandaşların yeni hastaneye ulaşım imkanı biraz daha rahatlamış olacak.

ÇEVRE YOLU BAĞLANTISI..

Aslında yeni Milas Devlet Hastanesi’ne kesinlikle Milas-Bodrum yolu üzerinden bir kavşakla bağlantı sağlamak gerekiyor. Ancak Hastane yeri belirlenip inşaata başlandığı halde, bu yola ihtiyaç duyulacağı düşünülüp Karayollarına gerekli çalışmaların yapılması için başvurulmadığndan, karayolları da burada bir çalışma yapmamış. Karayolları yetkilileri, Türkiye’nin pek çok yerinde benzer müracaatlar yapılmadığı için, inşaatlar bittikten sonra yol talepleri geldiğini belirterek, her istenilen zamanda kavşaklı yolların yapılabilmesinin mümkün olmadığını belirtiyorlar.

Geçtiğimiz haftalarda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Muğla’ya geldiğinde, bu bölgede de durarak yetkililerden bilgi aldı. Muhtemelen bundan sonraki dönemde, bu bölgede bir bağlantı sağlanacaktır. Ancak konu, geçmişte pek çok kez basında dile getirilmesine karşın, şimdiye kadar konuya bir çözüm getirilmediği de ortada duran bir gerçek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık