“MUSKİ birimimizin hukuki olarak herhangi bir hüküm ve tasarrufu bulunmamaktadır”

Milas’a bağlı Güllük Mahallesi’nde yaşanan su ve kanalizasyon sorunlarıyla ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada; “Güllük Su ve kanalizasyon hizmetleriyle ile ilgili MUSKİ birimimizin hukuki olarak herhangi bir hüküm ve tasarrufu bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

“MUSKİ birimimizin hukuki olarak herhangi bir hüküm ve tasarrufu bulunmamaktadır”

Güllük’te yaşanan ve vatandaşı canından bezdiren su kesintileriyle ilgili olarak Güllük Körfezi Koruma Platformu üyeleri tarafından basın açıklaması yapılarak yaşanılan duruma tepki gösterilmişti.

Konuyla ilgili bir açıklama da Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.

Güllük Su ve Kanalizasyon İle İlgili Basın Açıklaması” başlığı ile yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Öncelikle bilinmesi gereken Milas Güllük Mahallesi içme ve kullanma suyu işletmesi dönemin belediyesi tarafından 2006 yılında özel bir şirkete o dönemdeki adıyla TASK Güllük A.Ş. (bugünkü adıyla HZR A.Ş) 35 yıllığına devredilmiştir.

Bu devir ile içme ve kullanma suyu şebekesi ile temiz ve atık su arıtma tesislerinin, her türlü bakım ve onarımının şirket tarafından yapılması, ayrıca idareden devralınacak mevcut tesis ve şebekeler (kanalizasyon sistemi dahil) ile birlikte sermayesi, masrafları, kar ve zararı kendisine ait olmak üzere 35 (otuz beş) yıl süreyle işletilmesi imtiyazı hakkı bu şirkete verilmiştir.

Bu nedenle Güllük Mahallesi'nde 6 Mayıs tarihi itibariyle başlayan ve devam eden su kesintisi MUSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından sorumlu firma HZR Güllük Su ve Atık Su Yatırım Yapım İşletme Anonim Şirketine kesintinin başlangıcında derhal bildirilmiştir.

2006 yılında özel bir şirkete 35 yıllığına devredilen Güllük Su ve kanalizasyon hizmetleriyle ile ilgili MUSKİ birimimizin hukuki olarak herhangi bir hüküm ve tasarrufu bulunmamaktadır.

Saygıyla bilgilerinize sunarız.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık