NAZIM HİKMET, ÖREN’DE ŞİİRLERİYLE ANILDI..

Ören’de her Temmuz sonunda olduğu gibi, bu yıl da ünlü şairimiz Nazım Hikmet, düzenlenen bir geceyle anıldı. Bu yıl yedincisi düzenlenen Anma Gecesi’ne Ören’de tatillerini geçiren 700’ün üzerinde vatandaş büyük ilgi gösterirken, Nazım’ın şiirleri ve şarkılarıyla, muhteşem bir gece yaşandı.

NAZIM HİKMET, ÖREN’DE ŞİİRLERİYLE ANILDI..

Ören’de yaşayan emekli eğitimci Aptullah Uyanıker’in 7 yıldır aralıksız düzenlediği ve Milas Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen gece, saat 21:00’de kısa bir sunumla başladı. Daha sonra Yaşar-Berkan ikilisi, Nazım’ın hayatını anlatırken, aralarda şiirlerine ve Nazım şiirlerinden yapılan bestelere yer vererek, yaklaşık 1,5 saatlik bir sunum yaptılar. Metin, emekli gazeteci Yaşar Aslan tarafından, zaman zaman Nazım’ın şiirleri eşliğinde sunulurken, aralarda gitarı ve harika sesiyle Berkan Cengiz, Nazım şarkılarını seslendirdi. Berkan Cengiz, müzisyen ve Milas Sanatçılar Derneği Başkanlığı ile, Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda Yönetmenlik görevlerini birlikte sürdürüyor.

Nefis bir Ören gecesinde, nefis bir ses düzeniyle gerçekleştirilen şiirleriyle Nazım anması, seyircilerin de zaman zaman eşlik etmesi ve alkışlarıyla süslendi.

İkilinin performansının sona ermesiyle, iki küçük çocuk, Nazım’ın şiirlerini seslendirdiler. Bu sırada kürsüye gelen programın düzenleyicisi Abdullah Uyanıker, her yıl Nazım’ı anmak için bu etkinlikleri düzenlemede büyük yardımlarını gördüğü Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı sahneye davet etti. Başkan Tokat da yaptığı kısa konuşmada, ülkemizin yetiştirdiği en büyük ve dünya çapında sanatçılardan biri olan Nazım Hikmet’e gereken önemin verildiğini düşünmediğini belirterek, “7 yıldır Ören’de O’nu şiirleriyle anma etkinliklerini düzenleyen herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra bir vatandaşımız, Nazım’dan bir şiir okumak istediğini belilrterek, ezberden bir Nazım şiiri okudu. Gece, emekli eğitimci Dursun Karataş’ın sazı eşliğinde söylediği türkülerle devam etti ve gecenin sonunda Abdullah Uyanıker’in, “gelecek yıl Nazım’ın 8. Anmasında buluşmak üzere” dilekleriyle sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık