NİHAYET..

​​​​​​​Sakarya İlkokulu için İsa Bal’dan açıklama..

NİHAYET..
  • 21 December 2020, Monday 9:27

Bir ay arayla iki kez yayınladığımız tarihi Sakarya İlkokulumuzun çatısındaki çürüme görüntüleri ile ilgili olarak, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, gazetemizin web sitesindeki ilgili habere yazdığı yorumda, Sakarya İlkokulu’nun restorasyon çalışmaları için Milas Kaymakamlığınca gerekli girişimlerin yapılmış olduğunu, restorasyon için prosedürün tamamlanmasının beklendiğini belirtti.

İsa Bal’ın haberimiz altına eklediği yorum aynen şöyle:

“Görüntüde bulunan Sakarya ilkokulumuz eski ve tarihi bir binadır bu binamız Anıtlar kurulundan tescilli bir binadır. Yani biz istediğimiz gibi bu binada tadilat ya da onarım yapamıyoruz çivi dahi çakamıyoruz. Bu binayla ilgili aslına uygun restore edilme çalışmaları tamamlanmış.Milas Kaymakamlığımızın uhdesinde Kaymakamlık vasıtasıyla valiliğe gönderilmiş ve resmi prosedürler tamamlandıktan sonra ilk yapıldığı haline depremden önceki orijinal haline dönüştürecek olup vatandaşımızın duyarlılığına teşekkür ediyoruz. Eğer ki bu bilgi bize sorulmuş olsaydı biz de detaylı bilgileri verirdik ve böylelikle kamuoyunu bilgilendirmiş olurduk duyarlı olan Herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” (cevap, aynen kopyalanmıştır).

Sayın Milli Eğitim Müdürü’ne verdiği bilgi için teşekkür ediyoruz. Ancak, belirtmemiz gerekiyor.. Basının, yapacağı haberle ilgili olarak, her zaman yetkililere ulaşarak bilgi almak gibi bir yöntemi yoktur. Birincisi, zaten genellikle bilgi verilmez, ikincisi, özellikle bu tür durumlarda, konunun kamuoyuna yansıyarak, hızlanmasını sağlamak gibi bir faydası vardır. Bu, özellikle bizim ülkemiz için ne yazık ki böyledir. 

Konuyla ilgili tipik bir örnek, ne demek istediğimizi çok iyi anlatır: Babam da gazeteciydi ve Artvin’in şimdi ilçe olan ama o zamanlar Nahiye olan Murgul Nahiyesi’nde Doğu Postası adlı bir gazete çıkarıyordu. (Bakır fabrikası olduğu için Murgul’un nüfusu Artvin merkezden de fazlaymış..) 1954 yılında yayın hayatına başlamıştı ve günlük yayınlanıyormuş. Sanırım, 1957-58 yıllarında, babam Talat Efendioğlu, Artvin Valisi’ni ziyaret etmiş. Çıktıktan sonra, dikkatini çekmiş, Valilik önündeki gönderde asılı Türk Bayrağı yırtıkmış. Murgul’a dönünce, bu durumu eleştiren bir yazı kaleme almış. Ertesi gün Vali Bey, babamı arayarak sitem etmiş: “Madem gördünüz, bize niye haber vermediniz, hemen düzeltirdik” demiş. Cevabı yaklaşık şöyleymiş: “Ben gazeteciyim; benim Murgul’dan Artvin’e gelip gördüğümü, şimdiye kadar Artvin’de hiç bir yetkili görmediyse, bu bir haberdir”..

Sayın İsa Bal’ın sitemine karşı, sanırım neden her zaman sorulmaması gerektiği anlaşılabilmiştir.

Bu arada eklemeliyim. Sakarya İlkokulu’nun çürüyen çatısı, Milli Eğitim Müdürlüğü girişinin tam karşısındadır. Mesafe 10 metre civarındadır..

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık