Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

O görüntüye Milas’tan da suç duyurusu

Samsun’da 3 Şubat gecesi Atatürk Anıtı’na gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi, şüpheliler hakkında Milas Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu.

O görüntüye Milas’tan da suç duyurusu
  • 12 February 2022, Saturday 10:52

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi öncülüğünde Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilciliğinin de desteğiyle Samsun’daki Atatürk Anıtı’na gerçekleştirilen saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Milas Adliyesi önünde bir araya gelen ADD’liler, Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıyı kınadı. 

ADD tarafından yapılan açıklamada, “Atatürkçü Düşünce Derneği; bütün bu alçak saldırıları olduğu gibi, Ulusal Kurtuluş Savaşımız’ın simge şehri, Atatürk’ün kutlu yolculuğunun ilk adımı, Gençlik ve Spor Bayramı ile onurlanmış Samsunumuzun onur anıtına kasteden bu son ihaneti de lanetlemekte, süreci sonuna kadar izlemeyi görevi saydığını kamuoyu ile paylaşmaktadır. Cümle hainler ve cesaretlendikleri iklimi yaratan aymazlar bilsinler, biz buradayız!” denildi. 

ADD’liler, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Celali Rahman Fidan ile Batuhan Fidan hakkında şikayetçi oldu.

NE OLMUŞTU?
3 Şubat günü sabah saatlerinde Samsun’un İlkadım İlçesi’ndeki Atatürk Parkı'nda meydana gelen olayda, 2 kişi ciple geldikleri parkta Onur Anıtı'na halat bağlayıp çekmeye çalıştı. Çevredekiler tepki gösterince şüpheliler, ipi olay yerinde bırakıp kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Çalışma başlatan ekipler, şüphelilerin kaçtığı aracın plakasını tespit etti. Plakadan yola çıkan polis, kuzenler Batuhan Fidan ile Celal Rahman Fidan'ı yakalayıp gözaltına aldı. Yapılan araştırmada kuzenlerin, 6 farklı suçtan çok sayıda kayıtları olduğu tespit edildi. Kuzenler, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

ADD’NİN BASIN BİLDİRİSİ

Konuyla ilgili olarak ADD Genel Merkezi tarafından yayınlanan bildiride şu görüşlere yer verildi:

“Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Demokrasinin olmazsa olmazı Laikliğe ve Atatürk’ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz.

Bu saldırıların beyinleri yıkanmış kiralık faillerinin; “Keşke Yunan kazansaydı” diyecek kadar vatan ve millet bilincinden yoksun meczupları, alternatif tarih yazıcılığına soyunmuş sözde akademisyenleri, 21. yüzyılda saltanat ve hilafet özlemiyle yanıp tutuşan üniter ulus devlet karşıtı tarih cahillerini baş tacı eden kimi bildik çevrelerden cesaret buldukları ortadadır.

Öte yandan; Mobese kameraları İle her yer ve herkes izlenirken, şehrin ortasındaki Atatürk Anıtı’na kamyonetle yanaşılıp, dakikalarca halatlar bağlanmak ve araçla çekilmek suretiyle gerçekleştirilmeye çalışılan bu saldırının nasıl olup önlenemediği (!) de ayrıca açıklanmaya muhtaçtır.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ; bütün bu alçak saldırıları olduğu gibi, Ulusal Kurtuluş Savaşımız’ın simge şehri, Atatürk’ün kutlu yolculuğunun İLK ADIMI, Gençlik ve Spor Bayramı ile onurlanmış SAMSUNUMUZ’un ONUR ANITI’na kasteden bu son İHANETİ de lanetlemekte, süreci sonuna kadar izlemeyi görevi saydığını kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Cümle hainler ve cesaretlendikleri iklimi yaratan aymazlar bilsinler, BİZ BURADAYIZ!

Kuvayı Milliye şehitlerimizden emanet bu Aziz Vatan’da,

“ Gökte yıldız, denizde kum tükenir

Mustafa Kemal’ler tükenmez “

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis