Milas halısı ayağa kalkıyor

Milas Belediyesi’nin sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile alternatif gelir yaratabilmek amacıyla kırsal mahallelerde yürüttüğü halı ipi dağıtım projesinin ilk etabı Bozalan’da gerçekleştirildi. Projenin tamamlanmasıyla halı üretmeyi taahhüt eden 238 vatandaşa 3 bin 600 kilo halı ipi dağıtılıyor. Projeyle vatandaşların alternatif gelir elde etmesi amaçlanıyor.

Milas halısı ayağa kalkıyor
  • 12 February 2022, Saturday 10:59

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşların ekonomik refah seviyelerinin arttırmak, vatandaşların yangın nedeni ile yaşadıkları ekonomik gelir kaybını telafi etmek ve sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile alternatif gelir yaratabilmek amacıyla başlattığı proje kapsamında 238 vatandaşa 3 bin 600 kilogram halı ipi dağıtılacak. Yangından etkilenen Akçakaya, Bayır, Beyciler, Bozalan, Çiftlik, Çökertme, Demirciler, Fesleğen, Gökbel, Gürceğiz, Türkevleri mahallelerindeki halı dokumayı taahhüt eden 238 vatandaştan toplanan talep dilekçeleri çerçevesinde düzenlenen projede yaklaşık 3 bin 600 kilogram ip dağıtılacak.

İLK ETABI BOZALAN’DA DAĞITILDI

Unutulma riskiyle karşı karşıya olan Milas Halısı’nın ayağa kalmasını sağlayacak projeyle, vatandaşlar ‘’Milas Halısı’’ dokumaya teşvik edilmiş olacak. Projenin ilk etabı ise Bozalan Mahallesi’nde dün saat 13:00’te gerçekleştirildi. Halı ipi dağıtım etkinliği ilk olarak Bozalan, Gökbel ve Çökertme Mahallesi’nden talepte bulunan vatandaşlarla başladı.

Etkinlikte konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Halısı’nın uluslararası üne sahip olduğunu ve Milas Belediyesi olarak üretime tam destek vereceklerini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık