Ören’in kaderini değiştirecek projenin toplantısı yapıldı

Milas’ın Ören Mahallesi’nde yapımı planlanan atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon projesinin 2. halkın katılımı toplantısı dün Belediye Labranda Çay Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Projenin tamamlanmasıyla turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyecek olan Ören’de altyapı sorunlarının büyük bir kısmı ortadan kalkacak. Projenin mayıs ayında başlaması planlanırken, 2054 yılına kadar kanalizasyon ve arıtma probleminin yaşanmayacağı öngörülüyor.

Ören’in kaderini değiştirecek projenin toplantısı yapıldı
  • 12 February 2022, Saturday 11:01

Milas’ın Ören Mahallesi’nde yapılması planlanan Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi’nin 2. Halkın Katılımı ÇED toplantısı Belediye Labranda Çay Bahçesi’nde dün saat 10.30’da gerçekleştirildi. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi, İller Bankası ve Dünya Bankası’nın işbirliğinde gerçekleştirilecek olan projenin ÇED toplantısına Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, belediye başkan yardımcıları, MUSKİ ve İller Bankası temsilcileri ile çok sayıda Örenli vatandaş katıldı. 

Toplantının ilk etabında projenin teknik anlatımı yapıldı. Daha sonra ise vatandaşların soruları yanıtlandı. 

Toplantıda konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ören’de gerçekleştirilen toplantıya katılan vatandaşlara hassasiyetleri için teşekkür ederek, “Bölgemizin en önemli iki sorunu altyapı ve içme suyu. Ve en çok şikayet ettiğimiz konular ama duyarlı olan vatandaşlarımız sizlersiniz. Katılımınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Tokat, “Kanalizasyon ve yağmur suyu projeleri, verimlilik ve zorunluluk şartları dolayısıyla beraber yürüyecek. Üstyapıyı tekrar ele alacağız, en kısa sürede tamamlamak adına gerekli çalışmaları yürüteceğiz. İhaleye gelinceye kadar süreç uzun sürdü. Zaman zaman öngörüler paylaşıldı ama yavaş yavaş işin sonuna geldik. Biliyoruz ki bu aşamaya gelene kadar sadece Türkiye’de değil, dünyada harp oldu, darp oldu, birçok gelişme oldu. Ama şu andaki sistemde belirli çalışmaların yürütülmesi cumhurbaşkanının onayına bağlı. Bu bir sistem değişikliği. Bu sistem Türkiye’nin işine yaramıyor. Sizler görüyorsunuz, bir ekonomik sorun yaşıyoruz. Bu düzende mali kaynak da sorun olmaya başladı. Bunun ötesinde Dünya Bankası ile çalışmamızdan dolayı ülkemizin kredibilitesi açısından ciddi bir sıkıntı ve daralma görüyoruz. Süreç bunlara rağmen işliyor ve son aşamaya gelmiş durumda.” dedi.


 

Milas Belediyesi olarak Ören’e çok güzel bir sahil projesi hazırladıklarını söyleyen Tokat, “Sahil projemiz son aşamaya geldi, önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Her ay mutlaka MUSKİ Genel Müdürümüz ile bu konuları istişare ediyoruz. Ören’deki altyapı projesinin başlamasıyla birlikte sahil şeridinin ana bölümünü çözümleyip, altyapı çalışmasının diğer tarafında biz sahil projesinin tamamlanmasını amaçlıyoruz. Bu anlamda da iyi firmalarla çalışıyoruz. Ören ayrıca, Avrupa’nın en büyük yat çekek yeri ve imalatının yapıldığı yerlerden biri. Bu bölgenin kaderini değiştirecek bir şey. Biz İspanya’daki tesisi geçerek Avrupa’nın en büyük tesisi haline geliyoruz ve dünya açısından tekneciliğin, yatçılığın, yelkenciliğin üretim merkezi haline gelecek bir yatırımdan söz ediyoruz. Ören Belediyesi döneminden beri; emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sadece Ören’e değil; aynı zamanda Ören çevresinde de yatırım planlandığını söyleyen Tokat, “Alatepe’de de valiliğimizin ve bakanlığımızın öncülüğünde ciddi bir bütçe ayrılan projesi var. Orman Müdürlüğü’ne ait Alatepe’nin geliştirilerek sürece katılmasıyla beraber bölgenin kalkınması sağlanacak. Milas-Ören Karayolu’nun yapımı ile ilgili süreci takip ediyoruz. Onunla ilgili ödenek sorunu var ama takip ediyoruz. Hayata geçirilmesi durumunda Ören’in sıçrama yapacağına inanıyoruz. Bu süre içerisinde vatandaşla istişare halinde süreci götürerek birbirine paralel çalışmalar yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık