Öğrenciler ikinci yarıyıl için dersbaşı yaptı…

17 Eylül 2018 tarihinde ilçemizdeki 146 eğitim kurumunda görev yapan 1750 öğretmen ile 22.639 öğrencinin buluştuğu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci yarısı, dün çalan ders zili ile başladı. 18 Ocak 2019 Cuma günü alınan karnelerle yarıyıl tatiline giren öğrenciler, yoğun sınav döneminin beklediği ikinci yarıyılda, dersbaşı yaptı.

Öğrenciler ikinci yarıyıl için dersbaşı yaptı…

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’na 146 kurumda, görev yapan 1750 öğretmen ile 22.369 öğrenci, 18 Ocak 2019 Cuma günü alınan karne ile yarıyıl tatiline girmişti. 15 günlük tatilin ardından ikinci yarıyıl için 4 Şubat 2019 Pazartesi günü yeniden dersbaşı yaptı.

“2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ikinci yarısının başta çocuklarımız olmak üzere tüm Milli Eğitim Camiasına, ailelerimize, Milas’ımıza, vatanımıza, milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” diyen Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, iki hafta süren tatilin ardından yeni bir eğitim-öğretim dönemine başlanıldığını belirterek şunları söyledi:

“Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte, hepimiz; başarılarla anılmak istediğimiz 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci yarısına başladık.

Farklı coşku ve heyecan içindeyiz. Bu heyecanın öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize dalga dalga yayılacağını, ilk dönemde olduğu gibi bu dönemde de heyecanımızı ve coşkumuzu kaybetmeden, sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde, azimle, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü omuzlarımızdaki yük büyük, emanet büyük, sevdamız hepsinden büyük...

Böyle kutsal emanetler içinde erdemle yoğrulan bir ekiple birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bizim ortak gayemiz ve hedefimiz;  ülkeye, bayrağa sevdalı, milletin değerlerine bağlı gençler yetiştirmektir. Eğitimin millet hayatındaki yeri, inkârı mümkün olmayan bir gerçektir. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağı yakalayabilen hatta aşan toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmişlerdir. Her alanda yeteneklerine güvendiğimiz bu aziz milletin çocukları, sağlam bir eğitimle çağlar ötesine seslenebilecek sesi, okullarımızda bulacak, bu olağanüstü hamleyi gerçekleştirme becerisini okullarımızda kazanacaktır.

“Ben bir işte nasıl başarılı olacağım diye düşünmem; o işe neler engel olur, diye düşünürüm. Engelleri kaldırdım mı, iş kendi kendine yürür”  diyor Atatürk… Biz de bu bağlamda eğitimdeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Bu bizim sorumluluğumuz ve görevimizdir. Hedefimiz bir günü bir gününe eşit olmayan olmaktır.

Tüm bunların yanında eğitimde yürüttüğümüz iyi örnekler gibi çalışmalarımız devam edecek. Okullarımızda her öğrencimizin mutlaka bir spor, sanat ve müzik alanında karşılık bulacağı, kendini yetiştireceği kurs ve etkinlik merkezi, her öğrencinin başarı hikâyesi yazabileceği farklı alanlar açmaya devam ediyoruz.

Bu dönem, öğrencilerimize yüzümüzü biraz daha dönmemiz lazım. Çünkü Mekanik şekilde birtakım bilgilerin aktarıldığı yer değildir sınıflar. Çocuklarımız bilimsel bilgilerin yanında değerler ve duygularla da donatılması lazım. Empati yapabilen, sorgulayan, yanlışa itiraz edebilen nesiller yetiştirmemiz lazım. Bizim için şu an kapıyı açan anahtar öğretmenlerimizdir. Bu nedenle Öğretmenlerimizden istirhamımız öğrenciyi kendine daha fazla yaklaştırmasıdır.

Sevgili Öğrenciler, bu eğitim öğretim yılında derslerinize daha etkili çalışarak, sosyal ve kültürel yanınızı geliştirerek, sizlere güvenen bizleri mahcup etmeyeceğinize inanıyorum. Eğitim hayatında her birinizin ayrı ayrı başarılı olmanızı gönülden istiyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum.

Değerli veliler; sizleri çocuklarımızın eğitim sürecinde her zaman yanıbaşımızda görmek istiyoruz. Sizlerin de desteğiyle öğrencilerimizin başarılarını daha da artıracağımıza yürekten inanıyorum. Şimdiden maddi-manevi yardım, ilgi ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık