Oğultürk: “Biz mutlu değiliz”

İkizköy’de yaşanan hava kirliliği, göçe zorlanması, ağaç katliamlarına bir de su kesintileri eklenince Önder Gazetesi’nin köşe yazarı, emekli eğitimci Mehmet Oğultürk, duruma videolu tepki gösterdi.

Oğultürk: “Biz mutlu değiliz”

Yaşamını İkizköy Mahallesine bağlı Karadam Mevkisi’nde sürdüren Önder Gazetesi Köşe Yazarı Mehmet Oğultürk, son paylaşımıyla yürekleri burktu.  İkizköy’de yaşanan hava kirliliği, göçe zorlanma, ağaç katliamlarına bir de su kesintileri eklendi. Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri nedeniyle vatandaşlarının pek çoğunun genç yaşta, ya Akciğer Kanseri ya da Astım nedeniyle öldüğüne dikkat çeken Oğultürk, “Ben eski bir asker, emekli bir eğitimciyim. Benim bulunduğum bu yer, iki termik santralin tozu, dumanı altında. Burada yaşayanlar 30-40 yıldır bu fabrikaların bacalarından fışkıran ve havaya karışan havayı solumaktalar. Bu yüzden pek çoğu daha genç yaşta ya Akciğer Kanserinden ya da Astımdan ölüp gidiyorlar. Ben kendimi şanslı sayıyorum. Zira uzun yıllar dışarıda bulundum ve burada yaşamadım.” dedi.
Oğultürk, ifadelerini, “Bizim devlet büyüklerimiz bizleri, elektrik enerjisine feda etmek azminde görüyorlar. Güya bacalara filtre taktırıyorlar ama bu filtrelerin devamlı çalışıp çalışmadığını, zaman zaman sustuğunu bilmiyorlar. Ya da biliyorlar da bilmezlikten geliyorlar. Bacalardan çıkan gazlar, bizim havamızı devamlı zehirlemeye devam ediyor. Öte yandan havamızı temizleyecek olan ormanlarımızı, ağaçlarımızı da yok ediyorlar. Üstelik bir de üzerinde yaşadığımız toprakları, tarımsal arazilerimizi, zeytinlikleri ve bağlarımızı da yok ediyorlar.” diyerek sürdürdü.
Oğultürk ifadelerini, “Bu yüzden biz mutlu değiliz.” diyerek sona erdirdi.

 

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık