Okulda akademisyen, tarlada çiftçi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ula Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Şen, tüm akademik başarılarının yanında 4 yıldan bu yana Milas'taki 60 dönümlük arazisinde profesyonel olarak çiftçilik yapıyor. Özellikle gençlere örnek bir yaşam süren Prof. Dr. Şen, KOVİD-19 salgınının gıda üretiminin stratejik bir alan olduğunu çarpıcı bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Okulda akademisyen, tarlada çiftçi

Milas’ın Epçe Mahallesi doğumlu olan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ula Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Şen, akademik kariyerindeki başarıyı ve örnek yaşamı doğduğu şehirde çiftçilik yaparak da sürdürüyor. 4 yıldan bu yana resmi olarak Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olan ve Milas Ziraat Odasının da üyesi olan Prof. Dr. Şen, mesaisi dışında 60 dönümlük arazide ailesiyle birlikte profesyonel çiftçilik yapıyor.

Meyve sebze gibi tarımsal üretimin birçok alanında ürün yetiştiren Prof. Dr. Şen, tarımsal üretimde kullandığı bilimsel yöntemlerle de yöredekilere örnek oluyor.
GIDA ÜRETİMİ STRATEJİK BİR İŞTİR
Sosyal medyayı da aktif bir şekilde kullanan Prof. Dr. Şen, yaptığı açıklamada “Her zaman çok önemli olmakla birlikte, son salgınla birlikte üretimin, gıda üretiminin, ziraatın ne kadar hayati ve stratejik bir alan olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Umarım gençlere örnek oluruz.” diye konuştu.
BAŞKANDAN MESAJ
Öte yandan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da, bir mesaj yayınlayarak Prof. Dr. Faruk Şen’i, örnek çabasından dolayı kutladı. Atıcı mesajında, “Özellikle gençlere ve yöre insanına örnek bir yaşam sürerek tarımsal üretimin önemine dikkat çeken açıklamalar yapan Prof. Dr. Faruk Şen’i tebrik eder, üretiminde başarılarının devamını dilerim.” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık