Önel’in istifasının arka planı ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde kurucusu olduğu partisinden ayrılan Aydınlık Demokrasi Partisi’nin Genel Başkanı Salih Önel’in istifasının sebebinin, eski başbakan Tansu Çiller yanlısı teşkilatlar olduğu iddia edildi.

Önel’in istifasının arka planı ortaya çıktı
  • 23 February 2022, Wednesday 9:29

Geçtiğimiz günlerde yeniden siyaset sahnesine döneceği söylentileri dolaşan eski başbakan Tansu Çiller’in yeni bir partiyle siyasete dönüp, sağdaki oyların Millet İttifakı’na gitmesini önleme rolü oynayacağı ve bunun bir AKP politikası olduğu konuşulmuştu.

Konuyla ilgili Yeniçağ Gazetesi’nden Fatih Ergin’in özel haberinde şu ifadelere yer verildi:

“Eski başbakan Tansu Çiller yeniden siyaset sahnesine dönüş yolunda sessizce harekete geçerken, olağanüstü kurultayla başına geçeceği aktarılan Aydınlık Demokrasi Partisi’nde çarpıcı bir gelişme yaşandı. Partinin Genel Başkanı Salih Önel, Yeniçağ’a yaptığı açıklamada partisinden bugün itibariyle istifa ettiğini ifade etti. Önel, son günlerde partinin yönetim kurullarında kendisine karşı anlam veremediği bir muhalefetin ve tepkinin oluştuğunu belirtirken, Çiller’e yakınlığı ile bilinen DYP Isparta eski Milletvekili Ömer Bilgin’in ADP Teşkilatlarına yönelik kendileri ile hareket etmeleri için çalışmalar yaptığını belirtti. Önel, yaklaşık iki ay önce Çiller’e bir ziyarette bulunduğunu ve arzu etmesi halinde partinin başına geçebileceğini söylediğini aktardı.

ÇİLLER’İN İTTİFAK HEDEFİ

DYP’li eski isimlerden edinilen bilgilere göre, Ağustos 2021’de Salih Önel tarafından kurulan ADP’nin olağanüstü kurultayla başına geçerek genel başkan olmayı hedefleyen Çiller’in Yeniden Refah Partisi ile de ittifak kurmayı düşündüğü aktarıldı.

YRP ile kurulacak ittifaka “Anadolu İttifakı” adının verilmesi düşünülürken, Çiller’in görüşmeler gerçekleştirdiği DYP’li eski yol arkadaşlarının bazılarından ise destek bulamadığı kaydedildi.”

SALİH ÖNEL’İN SÖYLEDİKLERİ..

Salih Önel, Milaslı bir hemşehrimiz. Eski Adalet Partisi, Doğru Yol geleneğinin sürdürülmesi için uğraş veren, bu uğurda şu anda 24 ilde teşkilatlanmasını tamamlamış Aydınlık Demokrasi Partisi’nin de kurucu genel başkanı.

Bundan iki ay kadar once, Tansu Çiller kendisini arayınca, İstanbul’a giderek Tansu Çiller’le görüşür. Ve, Doğru Yol partili eski bir Başbakan olarak, isterlerse Partinin başına geçebileceğini söyler. Tansu Çiller ise, Cumhurbaşkanlığı adaylığını düşünmediğini, ancak sağ kesimdeki tabanın bir ittifak çerçevesinde birlikte hareket etmesi gerektiğini söyler.

Ancak, Salih Önel, şu anda bu sağ tabanın parlamentoya girme yeterliliği olmayan partilerinin Anadolu İttifakı çatısı altında toplanarak, 24 ilde örgütlülüğü bulunan kendi partisi üzerinden meclise girmesi için çalışmaktadır. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdürürken, Cumhurbaşkanı adaylarının da Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirtmiştir. Bunu, hem CHP Genel Merkezi’ni ziyaret ettiklerinde Genel Merkez yetkililerine iletmiş, hem de Tansu Çiller’in sekreterine de söylemiştir.

Aradan kısa bir süre geçtikten sonra, Salih Önel, partisinin yönetim kademelerinde kendisine karşı bir tavır alışı hisseder ve Tansu Çiller ekibinin, eski DYP milletvekili Ömer Bilgin aracılığıyla, kendisine karşı bir hareket oluşturulduğunu anlar ve görür. Çünkü Tansu Çiller’in siyasete gireceği söylentilerinin çıkmasındaki esas nedeni, Millet İttifakı karşısında gittikçe gerileyen Cumhur İttifakı’nın, Millet İttifakı’na sürekli kayan tabanını tutma ve Tansu Çiller’ini kuracağı ya da yer alacağı siyasi hareketle, bu sağ tabanı AKP-MHP eksenli Cumhur İttifakı içinde tutma isteğidir. Bunun üzerine, partisi içinde oluşturulan bu manevraya karşı, tepki göstererek Genel Başkanlıktan ve partisinden istifa eder.

Salih Önel, “her şeyden önemlisi insanın gururu ve haysiyetidir. Ben, bu tür dalavereli işler içinde olmam ve olamam. Ben, kuracağımız Anadolu İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olduğunu baştan ilan ettiğim için, partim içinde bu çirkin oyunlara başvuruldu. Ne olduysa Kılıçdaroğlu’na destek vereceğimi Çiller’e aktarmamdan sonra oldu. Parti içerisinde bana karşı talimatla bir muhalif hareket başladı.” dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık