Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’li Girgin: “Belediyemizi asla dövdürtmeyiz!”

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği geleneksel salı toplantısına katılan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Menteşe Bayır’da bir süredir devam eden çimento fabrikası tartışmalarına son noktayı koydu. 2006’dan bu yana devam eden süreci özetleyen Girgin, AKP’li Yelda Erol Gökcan için ‘Belediyemizi asla dövdürtmeyiz!” dedi.

CHP’li Girgin: “Belediyemizi asla dövdürtmeyiz!”
  • 23 February 2022, Wednesday 9:26

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü’nün haftalık düzenlediği salı toplantısına CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Suat Özcan ile Belediye Başkan Yardımcıları Halil Mutlu ve Mehmet Ateş’in yanı sıra mahalle muhtarları ve çok sayıda partili katıldı.

İlk konuşmayı yapan CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, “Bu hafta çok önemli gelişmeler yaşandı. Tuzabat muhtarımızın öncülüğünde halkımızla beraber yürüttüğümüz davayı kazandık. Şu andaki doğa katliamı ve bal ormanlarının yok olması yargı tarafından durduruldu ve önlendi. Biz her zaman söylediğimiz gibi CHP olarak doğa katliamına ve bir tane ağaç kesilmesine bile karşıyız. Biz memleketimizi seviyoruz, bulunduğumuz coğrafyayı seviyoruz. Bu coğrafyanın talan edilmesine her zaman karşı olacağız.” diye konuştu.

 

“AYNI GEMİDE DEĞİLİZ”

CHP İlçe Başkanı Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda ‘Hepimiz aynı gemideyiz’ ifadelerine ilişkin, “Biz aynı gemide değiliz. Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gemisinin ışıklarını ödeyen tarafız; biz yoksul, biz ezilen tarafız. Biz hiçbir zaman aynı gemide olmadık, olmayacağız da. Şu anda halkın, yerel yöneticilerin, üreticinin, çiftçinin, öğretmenin feryadını duymayan; sokağa bile inemeyen bir cumhurbaşkanı var.” dedi.

 

“ÖZEL MÜLKE ÇÖKMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Temmuz ayında günlerce süren orman yangını ile sarsılan kırsal mahallede yaşayan vatandaşların bir şoku da ‘e-devlette' gördüğünü söyleyen Çetinkaya, “Artık vatandaşın kendi tapusuna dahi müdahale eder hale geldiler. Vatandaşlarımız fark ettiği zaman ise geri adım atıyorlar. Mazı, Ören, Türkevleri civarında vatandaşların arazilerine, yangından önce şerh koymuşlar, vatandaşın haberi yok. E-Devletten öğreniyorlar. Şu anda kişisel özgürlükler, haklar gibi hiçbiri ülkemizde yok. Devletin satacak hiçbir şeyi kalmadığı için vatandaşın özel mülklerine çökmeye çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

 

GİRGİN: “KİMSE İNANMAZDI”

Çetinkaya’nın ardından söz alan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Bundan 5 yıl önce ‘AKP’den 2 parti, MHP’den bir parti kopacak ve milletin masası kurulacak’ dense kimse inanmazdı ama bu ayın 28’inde ittifakın projeleri kamuoyuna aktarılacak. Farkındaysanız adayın ismi hiç konuşulmuyor. Sadece tarif ediliyor.” dedi.

Girgin sözlerini, “Bize düşen, biz iktidar olduktan sonra kimin ilçe tarım müdürü olacağını, kimin milli eğitim müdürü, kimin şube müdürü, kimin kaymakam, kimin vali olacağını belirleme sorumluluğuyla hareket etmek. Genel başkanımızın sözü: ‘CHP 400 milletvekili alsa bile ülkeyi millet ittifakı ile yönetecek’ diyor. Millet ittifakı masası, bu ülkede kurulmuş en önemli masalardan bir tanesidir. CHP önderliğinde ilk fırsatta iktidara yürüyeceğiz.” diyerek sürdürdü.

 

“8 LİRA VERİYOR, 1 LİRA GERİ ALIYOR”

“Muğla 8 lira veriyor, 1 lira geri alıyor. Muğla hak ettiğini alamıyor.” diyen Milletvekili Girgin, Muğla’nın 2021 yılında toplam 5 milyar 931 milyon lira vergi verdiğini, 1 milyon nüfusa göre verilen yatırım ve ödeneklerin yaz aylarında 5 milyonu bulan tatilci nüfusuna göre verilmesi gerektiğini söyledi. Girgin, Muğla’nın 2021 yılında doğrudan yatırım olarak yalnızca 384 milyon lira yatırım alabildiğini, 2022 yılında ise yatırım programı için Muğla tamamına 1 milyar 83 milyon lira ayrıldığını, Muğla-Kale Karayolu gibi ortak projelerin dışında ise 750 milyon lira doğrudan yatırım kaynağı ayrıldığını ifade etti. 


 

“BELEDİYEMİZİ DÖVDÜRTMEYİZ”

Vekil Girgin, Bayır’da yapılması planlanan çimento fabrikası ile ilgili açıklamalarda bulunarak, 2006'dan bu yana devam eden süreci özetledi. AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın, “CHP’li Menteşe Belediye Başkanı Muğla’nın ve kıymetli hemşerilerimin tepkisine rağmen Menteşe ilçemizde çimento fabrikası kurulması için ruhsat vermiştir.” ifadelerine atıfta bulunan Girgin şu sözleri kullandı: “2006 yılında Bayır Belediyesi Başkanı AKP’li Hamdi Algan, belediye meclisi ile birlikte ruhsat veriyor. İmar planını onaylıyor, Deştin Çevre Platformu itiraz ediyor ve itiraz kabul oluyor. Plan iptal ediliyor. Firma karşı dava açıyor, Danıştay firmayı haklı görüyor ve dava bozuluyor. Ve tekrar proje aktif hale geliyor. Danıştay daha sonra 2. kez ‘olur’ veriyor. Firma tüm işlemleri hallediyor, belediyenin önüne koyuyor. Düşünün; bir sürücü belgesi almaya çalışıyorsunuz; sınavları geçmişsiniz her şeyi halletmişsiniz dosyayı koyuyorsunuz ama ehliyet verilmiyor. Mümkün mü? Hukuki bütün süreçler tüketiliyor, kimse itiraz etmiyor,  ancak CHP’li belediye de yıpratılıyor. Fabrikaya ben de karşıyım, imzamızı attık. Biz 2006 yılından bu yana karşıyız zaten. Belediye kent konseyine dedi ki, ben bunu imzalamak zorunda kaldım, dava açılır, kamu zararı oluşur ama siz dava açın ben müdahil olayım. Menteşe Belediyesi de davaya müdahil oldu, ama AKP’li milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın mecliste bir takım konuşmalarına denk geldik. Gerekli cevabı verdik. Biz belediyemizi asla dövdürtmeyiz. Genel başkanımız dedi ki: ‘Neden kafanızı bu kadar yoruyorsunuz? İktidar ellerinde, ÇED olumlu raporu vermişler. İki satır yazacaklar, ÇED’i iptal edecekler. Olay bu kadar. Bakanlık ÇED raporu verirken itiraz etme, sonra belediye başkanı iptal etsin...”

Toplantı; CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’ın konuşmalarıyla devam etti.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis