Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

​​​​​​​“Onların mutluluğunu görmek bizleri de çok mutlu ediyor”

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ile birlikte Milas Belediyesi Soğuk Hava Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Tam kapanma sürecinde üreticilere destek olmak ve vatandaşların taze meyve ve sebze yeme ihtiyaçlarını karşılamak adına üreticilerden teslim alınan ürünlerin bulunduğu Soğuk Hava Tesisi’nde incelemelerde bulunan heyet çalışanlara kolaylıklar diledi.

​​​​​​​“Onların mutluluğunu görmek bizleri de çok mutlu ediyor”

Başkan Tokat ; “Bakanlık genelgesiyle Cumartesi günleri tüm pazaryerlerimiz açıldı. Yarın Milas’ta 23 pazaryeri için izin kararı çıktı. Bu nedenle Cumartesi ve Pazar günleri biz soğuk hava deposunda üreticimizden mal teslimi almayacağız. Ama pazartesiden itibaren alımlara tekrar kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Ürünlerimizi İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtmaya devam ediyoruz.

Gerçekleştirilen incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat;  Üreticiden alıma devam ediyoruz. Şu anda Soğuk Hava Depomuzun önündeyiz. Ziraat Odası başkanımızla birlikte arkadaşlarımızın çalışmalarını inceledik. Şu ana kadar daha önce yapmış olduğumuz ilan çerçevesinde binlerce ton kabak, yeşillik, marul, ıspanak gibi ürünler teslim edildi bize üreticimiz tarafından. Biz de gelen ürünleri en kısa sürede hemen paketleyip, dağıtım ekiplerimizce şehrin muhtelif yerlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz olarak, dağıtmaya devam ediyoruz” dedi.

Pazartesi’den itibaren bir miktar çilek alımı da yapacağız

İlk yaptığımız duyuruda sadece belli ürünlerin alımını yapabileceğimizi söylemiştik. Çünkü planlamamıza göre üreticimizin şu dönemde yetiştirdiği ürünler aşağı yukarı belliydi. Bu noktada her ne kadar ilk anonsumuzda biber, patlıcan, kabak, yeşillik, salatalık gibi ürünlerimizi sıralamışsak da daha sonra ürün çeşitliliğini arttırabilmek, yani vatandaşa gittiğimizde daha fazla daha çok sayıda ürün çeşitliliğine gidebilmek için bunu geliştirdik. Pırasa da alıyoruz, karnabahar da alıyoruz lahana ve  ıspanak da alıyoruz. Değişik üretilmiş taze ürünlerimizi de alıyoruz. Hatta Pazartesi’den itibaren bir miktar çilek alımı da yapacağız. Bununla ilgili de gerekli çalışmaları ve duyuruları yapacağız.

Cumartesi ve Pazar günleri soğuk hava deposunda üreticimizden ürün teslimi almayacağız.

Bir kararımızı uygulamamızı burada hatırlatmak isterim. Bildiğiniz üzere Bakanlık genelgesiyle Cumartesi günleri tüm pazaryerlerimiz açıldı. Yani yarın Milas’ta 23 pazaryeri için izin kararı çıktı. Bu nedenle Cumartesi ve Pazar günleri biz soğuk hava deposunda üreticimizden mal teslimi almayacağız. Ama Pazartesiden itibaren alımlara tekrar kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yani madem pazar kurulacak, üreticilerimizin elindeki malı pazarda satması gerekiyor. Çünkü oradaki satış fiyatları bakımından kendisi daha avantajlı durumda. Üreticimizin çıkarını düşünerek, böyle bir karar aldık. Cumartesi ve Pazar günleri soğuk hava deposunda ürün teslim almayacağız.

Belediye olarak üreticimizin ve ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında durmaya devam edeceğiz.

Kapanma kararının Ramazan ayına denk gelmiş olması insanlarımızda ihtiyaç kavramını daha da güçlendirdi. Ekonomik durumu uygun bile olsa hem Ramazan sebebiyle hem kapanma sebebiyle birçok vatandaşımız gerek dışarı çıkamamasından gerekse çalışamamasından dolayı muhtaç durumda, ihtiyaç durumunda. Projemiz, bu sebeple onlara ekmek gibi su gibi, ilaç gibi geldi diyebilirim. Gözleri yaşlı bizleri karşılayanlar var. Gönülden teşekkür eden insanlar var. Ben de bu çalışmamızdan dolayı övünüyorum. Bu ortak akılla yaptığımız bir çalışma. Ziraat Odamızla, Kaymakamlığımızla, Belediyemizle, üreticimizle ve siz değerli basın mensuplarıyla beraber ortak akılla yaptığımız bir proje. İkincisi üreticimizin ürünlerinin heba olmasını önleyen ve üreticiye önemli ölçüde şu kritik zamanda destek sağlayan bir proje ama bence en önemlisi vatandaşımızın şu Ramazan günlerinde, şu kapanma günlerinde taze sebze ve meyveden mahrum olmamış olması. Bunların hepsi bir araya geldiğinde hepimiz mutluyuz. Hepimiz kıvançlıyız. Vatandaşımız da bunun karşılığını bize gerçekten gönülden hissettiriyor. Onların mutluluğunu görmek, bizi de çok mutlu ediyor. Biz belediye olarak üreticimizin yanında durmaya ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında durmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis