Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Operasyonun ardından denizde uyuşturucu avı

Güllük Limanı açıklarında 92 metrelik ticari gemiye ve gemiye yanaşan bir motoryata uyuşturucu operasyonu düzenleyen ekipler, şüphelilerin denize kilolarca uyuşturucu attığını tespit etti. Denizde, kıyıda ve gemide yapılan araştırmalarda şimdiye kadar 85 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonun ardından denizde uyuşturucu avı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri, yapılan istihbari çalışmalar kapsamında 27 Temmuz’da Bodrum’dan Güllük Limanı’na seyir halinde olan bir ticari gemiyi takibe aldı. Ekiplerin takibi sırasında, 92 metre boyundaki Vanuatu bayraklı Ocean Blue isimli ticari gemiye, Güllük Körfezi açıklarında ABD bayraklı Belgor isimli motor yatın yanaşıp ayrıldığı tespit edildi. Ekipler, Ocean Blue’yi durdursa da ABD bayraklı Belgor dur ikazlarına uymayarak  kaçmaya devam etti.

Bu sırada 4  Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi, 1 Sahil Güvenlik Uçağı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 1 Helikopter, Belgor’u zor kullanarak durdurdu; motor yattaki 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Motoryat, ticari gemide ve denizde yapılan incelemelerde denize atıldığı tespit edilen yaklaşık 60 kg, Jandarma ekipleri tarafından ise kıyıda yaklaşık 21 kg olmak üzere toplam 81 kg kokain ve ticari gemide yaklaşık 3 kg skunk ele geçirildi.

Ekiplerin ticari gemide, motor yatta, denizde ve kıyı şeridinde yaptığı arama faaliyeti sürüyor.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis