Vekil Girgin Ören'de

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Ören’de önce sanayi sitesini sonra pazar yerini ziyaret etti. Hem esnafla, hem de alışveriş yapmaya gelen halkla görüşen Girgin, vatandaşların hayat pahalılığı konusunda isyanını dinledi.

Vekil Girgin Ören'de

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, beraberinde CHP Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kocabaşoğlu, Milas Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tiryaki, Ören Mahalle Temsilcisi Ulaş Eylem Aktaş, Kadın Kolları Temsilcisi Nilay Umul ile birlikte Ören’de ziyaretler gerçekleştirdi.

Vekil Girgin ve beraberindeki heyet, ziyaretlerine Ören Sanayi Sitesi’nde başladı. Marangoz olarak faaliyet gösteren bir esnaf Girgin’e, “Her gün gelen zamlar nedeniyle verdiğimiz fiyatın arkasında duramıyoruz. Bayramdan önce 1 plak MDF’yi 980 TL’ye alıyordum.2 hafta geçti şimdi 1240 TL oldu ve müşteriye ne diyeceğim? Zararı biz üstleniyoruz,işçilikten gidiyor.” dedi.

Daha sonra Ören Pazar Yeri’ne geçen Vekil Girgin, bir oyuncakçının önünde çocuklarla görüştü. Girgin, çocukların, “Bir oyuncak olmuş 50 lira. 3 araba 70 lira.” sözlerini üzgünlükle karşıladı.

Pazaryerinde bir üreticiye “Çiftçi traktörün deposunu doldurabiliyor mu?” şeklinde soru yönelten Girgin’e, “Çiftçi öldü, başımız sağolsun. Fiyat iyi, verim yok. Gübre alamadık, ilaç veremedik.” dedi, elindeki tam olgunlaşmamış domatesi gösteren çiftçiden, “Bu domatesi seven olur mu? Alana da yazık, satana da yazık.” cevabını aldı.

Peynirci esnafıyla da görüşen Girgin, “Peynirci esnafımıza sorduk. Önceki durumla şimdiki arasındaki fark nedir dedik. ‘150 liraya peynir alan mı olur vekilim’ dediler. Bir dokunduk bin ah işittik” dedikten sonra peynirci esnaftan, “Herkesin alım gücü belli. Bugün en ucuz peynir 80 lira. 3 kişilik aile 2 kilo peynir alması lazım. 160 lira. Bunun meyvesi sebzesi var. Haftalık 500 lira. 4 haftada 2 bin lira. Bu adam ne kazanıyor? Ya yemeyecek açlığından ölecek, ya da hırsızlık yapacak.” şeklinde yanıt aldı.

Kuru bakliyat satıcısı ise, “Kendi ürünlerimi pazarlıyorum. 75 kilometreden geliyorum. Gidiş geliş 10 litre mazot yakıyorum. Geçen yıl 6 liradan 60 liraya gidip geliyordum. Şimdi aynı kilometreye 300 lira yakıyorum. 30 liralık mazotu 2 lira indiriyorlar, sevindirdiklerini sanıyorlar. Kendilerini kandırıyorlar. Satışlar çok düşük. Vatandaşların alım gücü düşük. Maaşların 5 misli artması lazım ki satışlar artsın. Milas’ta 3500-4000 lira ev kirası. Yetkililer bize bir çare bulsun.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık