Orman yangın söndürme helikopterleri Milas’ta konuçlandı

​​​​​​​TUŞAŞ ile Sikorsky tarafından ortak üretilen T- 70 yangın söndürme helikopterleri Milas ve Bodrum ilçeleri başta olmak üzere ege bölgesinde çıkabilecek orman yangınlarına havadan müdahalede bulunulabilmesi amacıyla Milas’ta konuşlandırıldı. Gece uçma özelliği de olan helikopterin pilotları ve teknik personellerinin tamamı Türk.

Orman yangın söndürme helikopterleri Milas’ta konuçlandı

Orman yangınlarında kullanılmak üzere ilk kez Orman Genel Müdürlüğü mülkiyetine kazandırılan T 70 Sikorsky tipi helikopterlerden 2 tanesi Milas’ta görevlendirildi. Milas Orman İşletme Müdürlüğü Gökçeler Yangınla Mücadele Merkezi’nde konuşlandırılan helikopterin test ve keşif uçuşları yapıldı.

Uçuşları OGM Havacılık Daire Başkanı Mahmut Okudan, Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut ve Yardımcısı Özgür Cılız, Yangınla Mücadele Şube Müdürü Fedai Erdemli, Milas Orman İşletme Müdürü Mehmet Uysal, Müdür Yardımcıları Rıdvan Gülen ile Mustafa Kurşunluoğlu takip etti.

OGM Havacılık Daire Başkanı Mahmut Okudan yapılan test uçuşlarıyla ilgili bilgi verdi.

Orman yangınlarında gece ve gündüz görev yapabilecek olan T-70 helikopter 2,5 saate kadar kesintisiz uçuş yapıp, tek seferde 2 buçuk ton su atabilecek. Gerektiği durumlarda 11 orman işçisini taşıyabilecek. Üzerinde bulundurduğu ilave teçhizatla kurtarma görevleri de yapabilecek.

Geçtiğimiz yıllarda çıkan yangınlarda büyük zararlar gören Milas ve Muğla bölgesinin bu yıl benzer felaketler yaşamaması için önümüzdeki günlerde toplamda 7 uçak 4 helikopterin konuçlandırılması planlanıyor.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık