“Öyle bir şey yok, asılsız ifadeler bunlar!”

Oktay ÇAYIRLI -

“Öyle bir şey yok, asılsız ifadeler bunlar!”

Milas Belediye Başkan Vekili Ahmet Kılbey, şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs firmalarının ilçemiz merkezindeki servis hizmetleriyle ilgili bilgi kirliliği oluştuğunu, “Belediyelerin, servis araçlarına şehir merkezine girmeleri konusunda izin vermediği” yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulunarak, “İsterlerse insanları evlerine kadar bırakırlar. Biz bunu engelleyemeyiz ki. Eğer böyle yaparlarsa teşekkür bile ederiz. Para cezası kesilmesi diye de bir şey yok. Asılsız ifadeler bunlar. Bu konuda bilgi kirliliği var. Vatandaşımızın bu konuda belediyelerin servislere herhangi bir müdahalesi olmadığını bilmesini istiyoruz. Firmaların kendi parasal çıkarları söz konusu” dedi…

Söke - Milas karayolu 23 Nisan Bulvarı üzerinde yer alan Milas Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden yolcu taşımacılığı yapan firmalar, ilçemizde uzunca bir süreden beri servis hizmeti vererek, otobüsle yolculuk edecek olan vatandaşları hemen hemen evinin önünden denilecek kadar yakın mesafelerden alarak garaja bırakıyor veya ilçemize otobüsle gelen vatandaşları garajdan alıp hemen hemen evinin önüne bırakıyordu.

Otobüs firmalarının geçtiğimiz yaz aylarında bu hizmeti sağlamaktan vazgeçmesi, birçok vatandaşı mağdur etti. Özellikle gece geç saatlerde veya sabaha karşı yolculuk yapmak zorunda kalan kadın yurttaşlar, yaşadıkları sıkıntıları sık sık dile getirmişlerdi.

 

Akaryakıt pahalanınca …

Yaşanan ve devam etmekte olan bu sorun karşısında servis şoförleri ve firma yetkililerinin vatandaşları yanlış bilgilendirdiklerini belirterek, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkan Vekili Ahmet Kılbey, “Yolcu taşımacılığı yapan büyük otobüs firmaları, garaja yolcu taşıma işlemlerini bir süre önce servis araçlarıyla yapıyorlardı. Kapılarının önlerinden alıp garaja bırakıyorlar veya garajdan alıp evlerinin önlerine kadar bırakıyordu. Kendi aralarında daha çok yolcu taşımak için, yani rekabet için böyle bir çalışma içerisine girmişlerdi. Bundan tam 15 yıl önce yine bu firmaların talebiyle belediye meclis üyemiz bir güzergah belirlemiş. Fakat şimdi akaryakıt pahalanınca, servis araçlarının giderleri artınca firmalar bu servis hizmetinden kısmen vazgeçtiler. Bu işi kendilerine angarya olarak gören firmalar belirli güzergahlardan yolcu alıp bırakmaya başladılar. Hatta bu noktaların bile bazen çok uzaklarına insanları bırakmaya başladılar. Gece saatlerinde evlerine uzak mesafelerde inmeye başlayan vatandaşlar tabii şikayet etmeye başladılar” dedi.

 

“İsterlerse insanları

evlerine kadar bırakırlar”

Vatandaşların duruma feryat etmesine karşılık firma yetkilileri ve servis şoförlerinin yolculara “Ne yapalım, bunu belediye bize bu şekilde yapın diyor, biz buna uymazsak 6 bin lira para cezası kesiliyor” dediklerini dile getiren Kılbey, “Öyle bir şey yok. İsterlerse insanları evlerine kadar bırakırlar. Biz bunu engelleyemeyiz ki. Eğer böyle yaparlarsa teşekkür bile ederiz. Ama bunu yapmayıp da bizim belirlediğimiz güzergahlarda indirirlerse doğrusunu yapmış olurlar. Buna karşılık da firmalara evlerine kadar bırakacaksınız diyemeyiz. Para cezası kesmeyle ilgili de bir şey yok. Asılsız ifadeler bunlar. Bu konuda bilgi kirliliği var. Vatandaşımızın bu konuda belediyelerimizin servislere herhangi bir müdahalesi olmadığını bilmesini istiyoruz” dedi.

 

“Böyle asılsız bilgilerle

belediyemizin

yıpratılmasını

istemiyoruz”

Kılbey, durumun firmaların ‘kâr kaygıları’ndan kaynaklandığına, bu firmaların Milas Şoförler Odası’nın düzenlediği esaslara da bağlı olmadığına dikkat çekerek, “Böyle asılsız bilgilerle belediyemizin yıpratılmasını istemiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık