Özel bireyler ve ailelere cinsellik eğitimi

Milas’ta yaşayan özel bireyler, aileler ve öğretmenlere Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nde eğitimci olarak görev yapan Doç. Dr. Ayten Düzkantar tarafından ‘Mahremiyet ve Tacizden Korunma Eğitimi’ verildi.

Özel bireyler ve ailelere cinsellik eğitimi

Milas Menteş Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim ve Uygulama Okulu ile Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu eğitim programında özel bireyler, aileler ve eğitimcilere ‘Mahremiyet ve Tacizden Korunma Eğitimi’ verildi. 
Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim, yaklaşık 3 saat sürdü.
Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nde eğitimci olarak görev yapan Doç. Dr. Ayten Düzkantar tarafından verilen eğitim kapsamında, ailelerin engelli çocuklarına vereceği cinsel eğitim konusundaki eksikliklerin giderilmesi amaçlanıyor. 
Eğitim kapsamında engelli bireylerde de mahremiyetle ilgili davranışların cinsel gelişimlerle beraber doğar doğmaz başlaması dolayısıyla bireyin doğumundan itibaren 18 yaşına kadar edinmeleri gereken uygun cinsiyet davranışlarını öğretiliyor, aynı zamanda kişisel mahremiyet ve tacizden korunma eğitimi veriliyor. Programda ayrıca, özel çocuklara tacizden korunma becerisi sağlayan güven çemberi, izin alma-verme, iyi-kötü dokunma, kötü dokunmayı reddetme, ihbar etme gibi duyular kazandırılıyor. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık