Parkta yatan kadına devlet eli uzandı…

Geçtiğimiz hafta Salı gününden beri Atapark’ta iki çocuğu ile yatan Yüksel Uçar (1989) Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın talimatıyla gitmek istediği yere gönderildi.

Parkta yatan kadına devlet eli uzandı…

Gaziantep doğumlu olan ve resmi nikâhlı eşinden ayrıldıktan sonra ilçemize bağlı Gökbel Mahallesi’nden biriyle imam nikahlı olarak yaşayan ve iki erkek çocuğu sahibi olan Uçar, bir süre İzmir’de yaşadıktan sonra geçtiğimiz hafta Milas’a geldiğini ancak barınacak yeri olmadığı için Atapark’ta yattığını söyledi.

İmam nikâhlı eşinin köyü Gökbel’e gittiğini ancak orada yaşamak istemediğini, bu nedenle yeniden İzmir’e gitmek istediğini ancak yol parası olmayınca günlerdir yardım edecek birini aradığını söyledi.

“Çocuklarım 2 gündür aç…”

Gökbel’den Milas merkeze geldiği sırada çok az parası olduğunu, onu da çocuklara yiyecek ve su alarak tükettiğini belirten Yüksel Uçar; “Zaten paramız çok azdı, ancak birkaç günlüğüne ekmek ve su almaya yetti. Son iki günde ise hiç para kalmadığı için çocuklara bir ekmek ya da bir şişe su dahi alamadım. Çocuklar 2 gündür bir şey yemediler” diyerek içinde bulunduğu durumu aktardı.

Gazetemize gelen bir ihbar üzerine Atapark’ta kalan Yüksel Uçar’ı bulduk ve kendisine yardım edeceğimizi söyleyerek, Milas Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile görüştük. Durum, vakıf yetkililerince Milas Kaymakamı Eren Arslan’a iletildi ve Kaymakam Arslan da “Önce ailenin karnını doyurun, terminale götürün ve gideceği yere bilet alın” talimatını verdi.

Yüksel Uçar’a bilet dışında bir miktar da nakit verilmesi talimatıyla hareket geçen İlçe Yardımlaşma Vakfı görevlileri, önce aileyi otobüs terminaline götürerek İzmir için otobüs biletlerini aldı, ardından da aileyi bir lokantaya götürerek karınlarını doyurdu. Kaymakam Arslan’ın talimatıyla bir miktarda nakit para verilen aile İzmir’e, yakınlarının yanına gönderildi.

   

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık