Temmuz ayı muhtarlar toplantısında ana gündem elektrik sorunu oldu…

Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında ilçemizdeki kurum ve kuruluşların yöneticilerinin de katıldığı, her ay düzenli olarak yapılan muhtarlar toplantısının Temmuz ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıya katılan muhtarların dile getirdiği en önemli sorun, sıcak yaz günleriyle başlayan elektrik sıkıntısı oldu.

Temmuz ayı muhtarlar toplantısında ana gündem elektrik sorunu oldu…

Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Çöllüoğlu ve Mehmet Çayırlı,  ilçemizdeki kurum amirleri yanı sıra, mahalle muhtarları katıldı.

Dün sabah saat: 10.00’da başlayan toplantıda Kaymakam Arslan, sözü muhtarlara bırakarak; “Varsa taleplerinizi alalım, hemen burada çözebileceğimiz talebiniz olursa daire amirlerimiz notlarını alsınlar ve gereğini yapsınlar” dedi.

Sırasıyla söz verilen muhtarlar, yoğun olarak temsil ettikleri mahallelerde elektrik sorunu olduğunu ileri sürdüler. Yaz aylarının başlamasıyla mevcut trafoların yetersiz kaldığını belirten muhtarlar, trafonun yanında direk ve hatlarda da bakım yapılması gerektiğini dile getirdiler.

Toplantıya katılan AYDEM yetkilisi, iletilen sorunların birçoğu için gerekli yazışmaların yapıldığını hatta bazılarının da yatırım programına alındığını belirterek, bütçenin onaylanmasıyla talepleri yerine getireceklerini söyledi.

Toplantının sonunda muhtarlara seslenen Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Her zaman söylediğim gibi bu toplantılarda bizler, sizlerin taleplerini alıp, değerlendirdikten sonra yerelde yapılacakları bizler, yerelin dışında genel idarenin yapacaklarını da ilgili yerlere ulaştırarak sorunun çözümüne katkı sunuyoruz. Bunun yanında bizlerin, sizler aracılığıyla temsil ettiğiniz mahallelerdeki halka duyurmak istediğimiz konuları da sizlere aktararak duyulmasını sağlıyoruz.

Amacımız, vatandaşlarımıza en hızlı ve etkin bir biçimde en iyi hizmeti ulaştırabilmek, sorunlarına kısa zamanda ve en ekonomik biçimde çözüm üretmek. Şunu öncelikle söylemek istiyorum; kamuda bir işin görülmesinde en önemli kriter, her şeyden önce mevzuata uygun ve yasal olmasıdır. Sonrasında ise konunun takip edilmesi çok önemlidir. Mahalle sayısı fazla ve talepler de bu oranda benzer olunca bunların takip edilmesi hakikaten çok önem arz ediyor. Bu yüzden sorunların çözümünde sizlerin kurumlarla doğrudan iletişim halinde olmanız çok önemlidir” dedi toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık