Pazaryerindeki trafo yine patladı... Kapalı pazaryeri esnafı ateş püskürüyor

Milas pazaryerindeki trafo patlayıp yanmaya başladı. Basına haber veren kapalı pazar yeri  esnafı, şikayetlerini dile getirirken, “İlla biri mi ölmeli” diyerek, AYDEM’i alkışlarla protesto ettiler.

Pazaryerindeki trafo yine patladı...  Kapalı pazaryeri esnafı ateş püskürüyor
  • 04 September 2019, Wednesday 10:39

Pazaryerindeki trafonun patlayıp, yandığına ilişkin esnaftan gelen telefon üzerine Salı pazarına gittiğimizde trafonun söndürülmüş olduğunu gördük. Trafonun yanındaki pazarcılar olayı anlatırken, “Önce takır takır ses geldi. Sonra 5 -10 kez üst üste patlayıp, yanmaya başladı. İtfaiye söndürdü. Aydem geldi. Bu üçüncü hafta. Hep de Salı oluyor” dediler. Aydem ekibindekilere  arızanın nedenini sorduğumuzda; “Biz geldiğimizde sönmüştü. Ne bilelim arızanın neden kaynaklandığını? Bakacağız” şeklinde yanıt geldi.

Asıl mağduriyet yaşayan Kapalı Pazaryeri esnafını dinleyip durumlarını görelim dedik. Binada belli bir noktadan sonra elektrikler kesikti . Yalnız, trafosu olanlarda ışık vardı ve soğutma sistemleri çalışıyordu. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve zabıtaların buradaki esnafı ziyaret ettiğini görünce, Çöllüoğlu’ndan bilgi ve görüş aldık. Sorunun AYDEM’den kaynaklandığını belirten Çöllüoğlu şunları söyledi: “Cana zarar gelmemesi önemli. Yakınında biri olsa, zarar görür. Biz de arıza giderildikten sonra çevresine bir buçuk metre mesafeden bir bariyer yapmayı düşünüyoruz ki, yakınında kimse bulunmasın. Belli ki tekrar edecek. Bari biz önlem alalım.”

“Hatim indirme (okuma) bedeli alıyorlar, işlerini doğru düzgün yapsınlar”

Gazetecilerin gelmesi üzerine, 28 dükkan adına ortaklaşa basın açıklaması yapan Pazar esnafı (Enver Kaba, Burcu Tunca, Hasibe Güngören, Mücahit Güler, Kürşat – Hatice Yağcı, Mehmet Kiriş, Mete Peker) alkışlarla AYDEM’i protesto etmeden önce şunları söylediler:

“Bir buçuk ton balığım var. Mecburan sıcak suyla suluyorum. Birkaç saat sonra satılamayacak hale gelecek. Arkadaşın kilolarca danası gitti. Elektrik kesildi diye 2 tezgahımı kapattım… Bunun hesabını kim verecek?…

“İki üç kilo lahana satacağım diye uğraşan yaşlı teyze trafo dibinde korkudan baygınlık geçirdi. İlla biri mi ölmeli gereğinin yapılması için… Ayda 1000 – 4000 lira arası elektrik parası ödüyoruz… Okuma (Hatim indirme) bedeli almayı biliyorlar, seyretme bedeli alsınlar! Arızanın nedeni neyse bulup, yapsınlar.”

“Kilolarca peynir, balık bozuluyor. Jeneratörü olan rahat…” diyen esnaf, az önce pazaryerini gezen ve esnafı ziyaret eden Belediye Başkanı ve yetkilileri de eleştirerek, şunları söylediler: “Belediye Başkanı ve yetkililerin pazar yerini dolaşmak yerine, AYDEM’e baskı yapsın. Buraya jeneratör alınsa, esnafın tamamı kendi payına düşeni öder. Hepimiz katkı koyarız…”

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık