Protokolden Çalışan Gazeteciler Günü kutlaması

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Protokolden Çalışan Gazeteciler Günü kutlaması
  • 10 January 2023, Tuesday 9:48

VALİ TAVLI’NIN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Muğla Valisi Orhan Tavlı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Tavlı’nın mesajı şu şekilde;

“Basın mesleğini icra edenlere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesi dolayısıyla, kamuoyunun haber alma ve bilgi edinme hakkı için çalışan, basın etik kuralları doğrultusunda görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Basın çalışanları, toplumun bilgi edinme ve haber alma ihtiyacını karşılamanın yanında, ülke yararına her konuda toplumu aydınlatma gibi, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

Diğer yandan ülkemiz ve dünya turizminde önemli bir yere sahip olan ilimiz açısından baktığımızda ilimizin tanıtımı ve turizme yapılan katkı nedeniyle basın çalışanlarının çalışmaları bizim için ayrı bir değere sahiptir.

Bu vesileyle kamuoyunun doğru haber alma ve bilgi edinme hakkı için zorlu koşullar altında çalışan, basın etik kuralları doğrultusunda görevlerini yerine getiren basın mensuplarının bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

BAŞKAN GÜRÜN’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için bir kutlama mesajı yayımladı.

Özgür ve tarafsız basının toplumların gelişmesi ve doğru bilgilenmesi açısından çok önemli olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, demokrasinin olmazsa olmazı basın mensuplarının çalışan gazeteciler gününü kutladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Çağdaş ve demokratik toplumlarda gazeteciler yaptıkları gerçek, doğru, tarafsız haberler ile toplumu bilgilendirir ve basın bu toplumlarda yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet kabul edilir. Tarafsız, ilkeli, objektif, gerçek haberleri ile vatandaşa her zaman ulaşan gazeteciler Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Atatürk devrimleri yolunda çağdaş bir Türkiye için basın emekçilerine de büyük görevler düştüğüne inanıyorum. Halkın doğru haber alma özgürlüğünü sağlayan, tüm koşullarda fedakarca çalışan değerli basın mensupları ile Muğla’mızı ve ülkemizi geleceğe emin adımlarla taşımak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde mesleği gerçek ve tarafsız habercilik olan, kalemine sadık yürekli gazetecilerin gününü kutluyor, bu uğurda basın şehidi olan gazetecilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum” dedi.

BAŞKAN TOKAT’IN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Tokat’ın açıklamaları şu şekilde;

“Günümüzde görsel, işitsel ve yazılı basın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, toplumsallaşma sürecinde önemli rol üstlenmiştir. Hayatın birçok alanında elde ettikleri bilgiyi kamuoyuna sunmak için çalışan gazetecilerimiz ise basın sektöründe özveri ile çalışmalarını sürdürmekte, toplumu aydınlatacak çalışmalara imza atmaktadırlar. Çokça fedakârlık ve sorumluluk isteyen gazetecilik mesleği; görevini özgür, tarafsız, ilkeli bir şekilde yerine getiren emekçileriyle değerine değer katmış, bundan sonraki süreçte de katmaya devam edecektir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Basın ulusun ortak sesidir. Bir güç, bir okul, bir yol göstericidir." sözünde de belirttiği gibi; gerçekleri, doğruları dile getirmekten korkmayan yerel ve yaygın basın ve çalışanları ülkemizin geleceği için önemli bir rol üstlenmektedirler.

Ülkemizde görevini korkusuzca yerine getirmeye çalışan çoğu gazetecimiz üzerinde gözle görülür düzeyde baskı uygulanmakta, haksız cezalar verilerek milletin vicdanına ses olmaya çalışan gazetecilerimiz sindirilmeye, susturulmaya çalışılmaktadır. İnanıyorum ki; Cumhuriyetimizin 100. yaşı gerçek demokratların omzunda yükselecektir. Yürekten inanıyorum ki; yeni yüz yıl ile birlikte basın mensuplarımız gerçeklerin ışığında yol alacak, ekranlar kararmayacak, basın mensuplarımızın kalemlerine müdahale edilmeyecek, haksız gözaltı ve tutuklamalara son verilecektir. 

Bağımsız, tarafsız, cesur, tüm baskı ve kısıtlamalara rağmen toplumun haber alma özgürlüğü için çalışan hatta bu uğurda hapis yatmayı dahi göze alan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor; bu uğurda hayatını kaybeden değerli kalemlerimizi saygıyla anıyorum.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık