Romanlar Günü’ne özel iftar yemeği

8 Nisan< Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Milas Kaymakamlığı himayesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Küçük Dibekdere Mahallesi’nde iftar yemeği programı düzenlendi.

Romanlar Günü’ne özel iftar yemeği

Programa Milas Kaymakamı M.Ünver Böke ile ilçe protokolü ve çok sayıda mahalleli katıldı. Milletvekili Yavuz Demir de katılanlar arasındaydı.

Mahalle halkının yoğun katılım gösterdiği iftar yemeği öncesi mahalleli ile sohbet eden ve sorunları dinleyen Kaymakam Böke, mahalle halkına teşekkür ederek geleneksel hale gelmesi planlanan 8 Nisan programlarının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini ifade etti.

Burada yaptığı konuşmada Romanların sadece Türkiye’nin değil, dünyanın bir rengi olduğunu ifade eden Milletvekili Demir ise; “Siz Romanlar, yaşadığınız her ülkede toplumun renkli bir parçasını oluşturuyorsunuz. Ülkemiz coğrafyası da, tarih boyunca Romanlar ve Roman kültürünün gelişimi açısından önemli bir yere sahip olmuştur. Kendilerine özgü yaşamları, zengin kültürleriyle toplumumuza katkılar sağlamıştır.” diye konuştu ve yine kimi bakanlarla telefonda konuşarak, roman vatandaşların ‘taleplerini iletti’.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık