SAĞLIK ÇALIŞANLARI 3. GREVDE

Sağlık çalışanlarının başlattığı 3 günlük iş bırakma eylemi ve 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Milas Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Muğla Tabip Odası yönetiminden Dr. Funda Göçer, Tabipler Birliği’nin açıklamasını okurken, Dr. Süleyman Koç da, taleplerini ve yaşadıkları sorunları örnekleyerek açıkladı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI 3. GREVDE

Sağlık çalışanlarının 3 günlük iş bırakma eylemi başladı. Grev nedeniyle acil sağlık hizmetleri dışında poliklinik hizmeti verilemedi. Grev ve 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Milas Devlet Hastanesi Poliklinik önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ile Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yanı sıra siyasi parti ve çeşitli sendikaların temsilcileri katıldı.

Türk Tabipler Birliği’nin kaleme aldığı basın açıklamasını okuyan Muğla Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Funda Göçer, 14 Mart Tıp Bayramı’na dikkat çekerek, “Ancak bugünü bayram tadında geçirmemiz gerekirken, ne yazık ki yine G(ö)REV'deyiz ve yine haklarımız için mücadele ediyoruz.” dedi.

Göçer açıklamasının devamında, “Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı. Oyalama istemiyoruz, daha fazlasını değil, yalnızca hakkımız olanı istiyoruz. Şiddetin olmadığı, malpraktis baskısı altında ezilmediğimiz insanca çalışma koşulları istiyoruz.

Sağlık emekçilerinin istihdamının arttırılmasını talep ediyoruz.  Emekliliğimize yansıyacak insanca ücret istiyoruz. Sağlık emekçilerinin ek göstergesinin 3600 den 7200 e kademeli olarak arttırılmasını, talep ediyoruz. Halkın sağlığı için en az 20 dakika muayene süresi ayırabildiğimiz, hastaların aylarca randevu sırası beklemediği nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz.” diye konuştu.

13 yıl eğitim, 7 bin 900 lira maaş…

Göçer’in açıklamalarının ardından söz alan Uzman Doktor Süleyman Koç, bazı yayın kuruluşlarında “Doktorlar hükümeti yıkmaya çalışıyor” şeklindeki haberlere yönelik, “Bizim odamızda TBMM’den daha çok siyasi görüş var ama bugün hepimiz grevdeyiz. Bizim derdimiz sağdan sola herkesin derdi.” dedi.

Koç, 2021 yılında 101 bin beyaz kod vakası kaydedildiğini belirterek, “Bu 101 bin sağlık çalışanının ‘ben şiddete uğradım’ diyerek başvuruda bulunmasıdır. Günlük 279 vaka demektir. Bu 5 dakikada bir sağlıkta şiddet vakasıdır. Buna artık dayanacak gücümüz yoktur.” diye konuştu.

Bir önceki grevde Bodrum’da geçici görevlendirmede olan bir hekimin, öğlene kadar çalışıp, öğleden sonra açıklama için Milas’a gelmesi nedeniyle soruşturma geçirdiğini kaydeden Koç, “Soruşturma için ifadesi alındı. İfade daha Muğla’ya ulaşmadan aynı gün yeniden geçici görevlendirme verildi. Bu mobbing ile çalışılabilir mi?” dedi.

‘Malpraktis’ adı verilen tıbbi hata için sigorta yaptırmak zorunda kaldıklarını söyleyen Koç, “Geçen gün bir doktor arkadaşımıza 4,5 milyon ceza çıkarıldı. Pandemi polikliniğinde 200-300 hasta baktığımız günler oldu. Bir günde 300 hasta bakarsan, bazı hastaları atlamak zorunda kalırsın. 5 dakikada bir hastaya bakılmaz. Bakamayız diyoruz, bakacaksın diyorlar; ‘Malpraktis’ olursa ne olacak diyoruz, ödeyeceksin diyorlar” şeklinde konuştu. 

1986 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine dereceyle girerek 6 yılda mezun olduğunu, Genel Cerrahi ihtisasını 5 yılda tamamladığını belirten Dr. Koç, “Biz bu işi yapalım derken 13 yılımızı verdik. Devlet bana şubat ayında 7 bin 923 lira maaş yatırdı. Şimdi ben paracı mıyım? Emeğimin karşılığı bu mu? Devlette görev yapıp ilkokul mezunu, ortaokul mezunu arkadaşlarım benden fazla maaş alıyor. Onların hakkı mıdır, elbette hakkıdır. Ama biz de hakkımızı alacağız.” dedi.

Koç’un konuşmasının ardından alanda bulunan vatandaşlar, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık