Şampiyonlar Belli Oldu... Ortaokullarda 23 Nisan, Liselerde Sebahattin Akyüz…

Milas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve organizasyonunu Dr Mete Ersoy Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün yaptığı Ortaokullar ve liseler arası münazara yarışmaları, 24 Nisan Çarşamba günü yapılan son iki final maçı ile noktalandı.

Şampiyonlar Belli Oldu... Ortaokullarda 23 Nisan, Liselerde Sebahattin Akyüz…

Ortaokul şampiyonu 23 Nisan Oldu

Sponsorluğunu Milas Pomelon AVM’nin üstlendiği, sunuculuğunu ise Ayşe Akarca Yalçın’ın yaptığı Ortaokullar arası Türkçe Münazara yarışması dün sabah saat 10.30 da Milas Pomelon’da gerçekleştirildi.

‘Teknoloji Mutluluk Getirmez’ tezi ile yarışmaya katılan 23 Nisan Ortaokulu ile ‘Teknoloji Mutluluk Getirir’ tezini savunan Güllük Ortaokulu arasında ki münazara yarışmasını kazanan taraf 23 Nisan Ortaokulu oldu.

Özge Memiş, Eren Kaynak, Yağmur Özmen isimli öğrencilerden oluşan 23 Nisan Ortaokulu Ali Aktaş, Hatice Culha, Hüseyin Avcı ve Mustafa Emekli’den oluşan jüriden 358.25 puan alarak ortaokullar şampiyonu oldu. Muhammet Kaçıran, İlknur Binbir ve Elif Doğan isimli öğrencilerin oluşturduğu Güllük Ortaokulu münazara grubu ortaokullar arası münazara yarışması ikincisi oldu.

Lise grubu Şampiyonu Sebahattin Akyüz Fen Lisesi

Milas Pomelon AVM nin sponsorluğunda yapılan münazara yarışmasının liseler grubunda ise şampiyonluğu Sebahattin Akyüz Fen Lisesi kazandı.

24 Nisan Çarşamba günü Milas Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan liseler arası Türkçe münazara yarışmasında Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile Sebahattin Akyüz Fen Lisesi takımları yarıştılar. Yarışmanın sunuculuğunu Ayşegül Turhan Gezgin yaptı.

Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Organizasyon başkanı Ali Aktaş’ın her iki okulun idareci öğretmen ve öğrencilerin de izledikleri münazara yarışmasında Cumhuriyet Anadolu Lisesi “Yapay Zekâ Yararlı değildir” tezini savunurken Sebahattin Akyüz Fen Lisesi “Yapay Zekâ Yararlıdır” tezini savundu.

1 saatlik bir yarışma sonrasında Mehmet Nuri Özler, Murat Yedilioğlu, Nazlı Güroğlu ve Öznur Zorlu’dan oluşan Jüri üyelerinden 376,25 puan alan ve Uğur Tura Maraş, Esmanur Çelik, Nisanur Alpsoy isimli öğrencilerden oluşan Sebahattin Akyüz Fen Lisesi liseler grubu münazara şampiyonu oldu.

Jüriden 372,5 puan alan ve Yıldız Erol, İrem Türköz, Esma Akçaova isimli öğrencilerden oluşan Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi liseler grubu ikincisi oldu.

Münazara yarışmalarında şampiyon olan okulların münazara takımları öğrencileri Pomelon’dan sinema bileti ve 100 tl lik Dr kitap firmasından hediye çeki ile ödüllendirildiler.

Ayrıca liseler grubu münazara ikincisi olan takımın öğrencilerine de Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından her öğrenci için 50 tl lik hediye çeki verildi.

Teşekkür Ederek Kutladı

Liseler arası Türkçe Münazara yarışması sonrasında bir konuşma yapan Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal yarışmalara katılan tüm okul takımlarını kutlayarak münazaralarda emeği olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Atatürk’ün 23 Nisan Bayramını Türk Çocuklarına ve 19 Mayıs Bayramını da Türk Gençlerine armağan etmesinin bir anlamı olduğunu vurgulayan İsa Bal, “Gelecek ve yarınlarımız siz çocuklar ve gençlerimize emanettir” dedi.

Münazara yarışmalarına katılan tüm okul takımlarını kutladığını da söyleyen Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, lise grubu münazara yarışması finalist okullarının takım öğrencilerini de tek tek kutlayarak bu tür etkinliklerin yeni sezonda da devam edeceğini belirtti.

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık