Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Sandıklardan Sergiye!..

Milas Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Öğretmeni Fatmagül Aksu ve kursiyerlerinin yaptıkları el emeği, göznuru ve aralarında 100 yıl önce işlenmiş işlerin de bulunduğu nakış ve çeyiz işleri, modern bir sunumla Milaslı sanatseverlerle buluştu.

Sandıklardan Sergiye!..

Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda dün üçüncüsü açılan sergi, Milaslı orta yaş ve üstü kadınlar, genç kızlar ve sanatseverlerin merakla bekledikleri arşiv tadında bir sergi olarak hafızalarda yer aldı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürü Serkan Acarsoy, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, bazı mahalle muhtarları ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram ile merkez çalışanları, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.

Açılış öncesinde kısa bir açıklama yapan Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram; “Özellikle bu sergi sizleri çok farklı duygulara sevk edecek. Çünkü sergide 100 yıl, hatta daha uzun yıllar önce işlenmiş ve bugüne kadar da büyük bir özenle korunmuş el emeği, göznuru ürünleri göreceksiniz.

Bugün orta yaş ve üstü kadınlar, hatta evlilik hazırlığındaki genç kızlarımız ve sanatseverlerin sergiden çok şey öğreneceklerini söyleyebiliriz. Yeni oluşturulan sergi konseptinde Çini Sanatçısı Ayşe Arsin ve Seramik Öğretmeni Ayşe Şengül ve kursiyerlerinin eserleriyle bütünleşecek olması da ayrı bir seyir zevki vereceği, el emeği göz nuru el sanatların yaşatılması adına önemli olduğunu düşünüyorum.

Elbette bu sergide yer alan ürünleri bizlerle buluşturan El Sanatları Öğretmenimiz Fatmagül Aksu’ya ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sadece bu dönemdeki kursiyerlerle birlikte ortaya çıkan ürünlerin yanı sıra geçmişi de günümüze taşıyarak, bu sergiye farklı bir anlam kazandırdı” diyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Serginin açılış kurdelası Milas Kaymakamı Eren ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildikten sonra Kaymakam Arslan, özellikle 100 yıllık el emeği, göznuru nakış ve elişlerine hayran kaldığını ve çok etkilendiğini belirterek, Kurs Öğretmeni Fatmagül Aksu’dan detaylı bilgiler aldı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, yüzlerce yıllık nakışlar, Milas’ın geleneksel çeyizlerinin yer aldığı serginin mutlaka gezilmesi gerektiğini de vurguladı.

Milas Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Öğretmeni Fatmagül Aksu ve kursiyerlerinin yaptıkları el nakışları ve çeyiz işleri modern bir sunumla Milaslı sanatseverlerle buluşturulacak ve sergi 3 gün boyunca açık kalacak.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis