Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Şanlı Zafer coşkuyla kutlandı

​​​​​​​Milas Belediyesi tarafından organize edilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları büyük bir coşkuyla gerçekleşti. 99. yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla karşılandı.

Şanlı Zafer coşkuyla kutlandı
  • 31 August 2021, Tuesday 15:24

Fener Alayı ile başlayan kutlama etkinlikleri Gülay ve Sıra Bizde ekibinin konseriyle son buldu.

Vatandaşların yoğun katılımıyla saat 20:30’ da Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası önünden başlayan Fener Alayı Atapark’ta son buldu. Milas cadde ve sokaklarında şarkılar ve marşlar eşliğinde gerçekleşen Fener Alayı yürüyüşünde vatandaşlar da marşlara büyük bir coşkuyla eşlik etti. Yürüyüşe katılamayan vatandaşlar da pencere ve balkonlardan alkış yaparak, bayram heyecanına ortak oldu.

Fener Alayının Atapark’ta tamamlanmasının ardından Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat sahneye çıkarak, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Tokat; “30 Ağustos Zafer Bayramı, bizim en önemli ulusal bayramlarımızdan biridir. Bu zaferi ve bayramı çok iyi özümsemeli ve ulusça coşkuyla kutlamalıyız… Tarihimiz birçok zaferle doludur ve hepsinin yeri ayrıdır. Ancak 30 Ağustos’u başka zaferlerle kıyaslamak ve onların karşısında değersizleştirmek gaflet, dalalet ve hatta hıyanettir. Çünkü Kurtuluş Savaşı, dünyanın en meşru SAVUNMA savaşlarından biridir ve İŞGALCİ EMPERYALİSTLERE karşı kazanılmıştır.Bir ÖZGÜRLÜK ve BAĞIMSIZLIK destanıdır. Başkomutan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK önderliğinde, ordu komuta kademesi ve halkın topyekun başarısıdır.

Bu zaferi, istiklal için ölme emri veren irade kazanmıştır

 “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir.İleri!’’ emri ile tarihe mal olan zafer; yalnız bizim değil, dünyanın tarihini değiştirmiştir. Çünkü hem yenilmez sanılan EMPERYALİZMİ dize getirmiş hem de MAZLUM ULUSLARA ilham olmuştur. Büyük yokluklar ve ihanetler içinde koskoca bir orduyu; 8-10 gün içinde, yaya olarak, yaklaşık 500 km. yürütüp İzmir’de düşmanı denize dökmek her babayiğitin harcı değildir.

Bu zaferi, istiklal için ölme emri veren irade kazanmıştır. Evet… ’’Umutsuz olmayacağız, Uçurumun kenarındayız, Bizi canlı canlı mezara atmak istiyorlar  SON BİR CÜRET belki kurtarabilir. Anadolu’ya geçiyoruz.’’ diye başlayan destan, 30 Ağustos başarısıyla taçlanıp 9 Eylülde İzmir’de sonuca ulaştı.  Böylesine bir destanı yazan ve MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gibi bir önderi çıkaran bu ulusun bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bugün bir devletimiz var ise, dünyanın saygın ülkeleri arasında yer bulduysak, bağımsız yaşadığımız bir yurdumuz var ise, nefes alabiliyorsak, bunu 30 Ağustos zaferine borçluyuz. Yakın tarihimizin bu çok önemli zaferlerini değersizleştirmek, içini boşaltmak, Atatürk yokmuş gibi topluma sunmakmış gibi kutlamak bu halka hiçbir şey kazandırmaz. Kuvay-ı Milliye’nin ve Atatürk’ün başardıklarını anlamak için başımızı kaldırıp çevremize bakmamız, bulunduğumuz coğrafyaya şöyle bir göz atmamız yeter de artar bile… “Keşke Yunan kazansaydı.” diyenlerden ve onları yüceltenlerden; Her türlü çağdışı ve bölücü anlayıştan;  Ayasofya’da Devletin ve diyanetin kurucusuna hakaret edenlerden ve onlara çanak tutanlardan; Değişik bahanelerle hutbelerden Atatürk’ün adını çıkaranlardan; Yine değişik gerekçelerle defalarca bayram kutlamasını yasaklayanlardan; Sırf bayram kutlamasına katılmamak için birçok kez hastalık gerekçesi yaratan devlet yöneticilerinden; Taliban ile aynı noktada olduğunu iddia eden anlayıştan; Tabii ki 30 Ağustos’u ve Atatürk’ü anlamalarını bekleyemeyiz. Beklemeyeceğiz,halk olarak biz sahip çıkacağız. Cumhuriyeti, egemenlik ve bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, Atatürk ve 30 Ağustos’u korumak ve kollamak için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Başka çare yok…

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

Değerli hemşerilerim ve arkadaşlarım; Her zaman söylerim; 1920’li yıllarda bir nesil; kadını, erkeği, yaşlısı, genci ve hatta çocuğuyla bizim için kendini feda etti. Savaş meydanlarında ve hatta cephe gerisindeki zor koşullarda telef oldu. Bunu nasıl unuturuz? Bu devlet ve Cumhuriyet masa başında kurulmadı; sokakta da bulunmadı. Savaş meydanlarında kanla hayat buldu. Değerini bilelim ve sahip çıkalım. Bu vesileyle başta Ulu Önder ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm yol arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Bugün bu coşkulu kutlamamıza katılan Milas halkına, yüreği bizle atan ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Daha nice bayramlarda görüşmek dileğiyle… 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Başkan Tokat’ın konuşmasını tamamlamasının ardından sahne sırası Gülay ve Sıra Bizde ekibine geldi. Birbirinden güzel şarkılar seslendiren sevilen sanatçı Gülay ve Sıra Bizde ekibi Milaslı vatandaşlara bayram coşkusunu doyasıya yaşattı.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis