Şiir Dinletisi: “Tek Hece: Aşk”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

Şiir Dinletisi: “Tek Hece: Aşk”

Milas Bilim Lisesi tarafından ‘Şiir Dinletisi’ etkinliği gerçekleştirildi… Öğrenciler etkinlikte, aralarında Nazım Hikmet ve Atilla İlhan gibi şairlerimizin şiirlerini seslendirdiler …

Milas Bilim Lisesi tarafından, 10 Mart Cuma günü saat 20’de Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda “Tek Hece: Aşk” adı altında şiir dinletisi etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, aralarında Milas Belediye Başkanı Yardımcısı Faik Karagöz, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, bazı Belediye Meclis Üyeleri, CHP Milas İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ile üyelerinin de bulunduğu kalabalık bir yurttaş topluluğu katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Okulun Kurucusu Mustafa Zeybekoğlu, katılanlara “hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, “Bizler Milas Bilim Lisesi olarak öğrencilerimizi hem bilime hem de sanata meraklı, duygusal hassasiyeti yüksek, sorumluluklarını bilen gençler olarak yetiştirmek için tüm öğretmenlerimizle beraber çalışıyoruz. Eğer sadece bilime yönelirsek eksik kalırız. Bilimin yanında resim olmalı, edebiyat olmalı, müzik olmalı. Sanat olmalı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Sanat güzelliklerin ifadesidir ve şiirler bu güzelliğin en az sözle ifade edilmiş şeklidir. Bu gece şiirleriyle bizi birleştiren tüm şairlerimize ve sesleriyle bu şiirleri süsleyen tüm öğrencilerimize şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Zeybekoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından gece, öğrenciler tarafından şiirlerin seslendirilmesiyle sürdü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık