Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Sınavda dereceye giren öğrencilere ödüllendirildi…

Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan Yüksek Öğretim Sınav (YKS) sonuçlarına göre ilçemizden, Türkiye genelinde ilk 10 bine giren öğrenciler, Milas Kaymakamı Eren Arslan tarafından küçük armağanlarla ödüllendirildi.

Sınavda dereceye giren öğrencilere ödüllendirildi…

Sınavda dereceye giren öğrenciler, aileleriyle birlikte Milas Kaymakamı Eren Arslan’ı ziyaret ederek, başarılarını Kaymakam Arslan ile paylaştılar.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, öğrencilerin son olarak eğitim aldığı liselerin müdür ve öğretmenlerinin yanı sıra öğrenci velileri de hazır bulundu.

Kaymakam Arslan; “Keşke her toplantımızı böyle güzel şeyleri paylaşmak için yapsak. Bugün Yüksek Öğretim Sınavı’nda ilçemizden çok nitelikli okulların tercih edilebildiği, girilebildiği bir yarışta başarı gösteren öğrencilerimizle birlikteyiz. Öncelikli olarak bu başarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Velilerimizi, sizlere emek veren öğretmenlerinizi, okul idarecilerinizi de kutluyorum.

Aranızda, Türkiye’de ilk 105’e giren kardeşimizden diğer derecelere kadar giren 28 öğrencimiz var. Sizlerle tanışmaktan ve başarınızdan mutlu oldum, İnşallah bu başarınız süreklilik kazanır ve bundan sonra da devam eder.

Milas, her türlü potansiyelinin yanında insan kaynağı itibariyle de şu an bulunduğumuz yerden çok daha yukarılarda olmak zorunda. Çünkü şu anda bulunduğumuz seviyeyi genel manada yeterli görmüyorum. İşte sizin gibi örnek başarılar, sizi takip eden kardeşlerimize de bir rehber olacak, onları özendirecek ve onların da daha büyük başarıları kazanmaları açısından örnek olacaktır.

Umarım hepiniz gönlünüzden geçen üniversite eğitimini alırsınız. Daha sonra mezun olup vatanımıza, milletimize, ailenize yararlı gençler olarak hizmet edersiniz. Bugün biz büyüklerinizin yaptığı görevleri, sizler üstleneceksiniz. Ümidimiz, bu bayrağı bizden devralıp daha yukarılara taşımanızdır” diyerek, dereceye giren öğrencilerin isimlerini okuyarak, hangi üniversitede hangi bölümü tercih edeceğini sordu.

Yapılan konuşmanın ardından Milas Kaymakamı Eren Arslan, dereceye giren öğrencilere birer hediye verirken, düzenlenen etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık