​​​​​​​"SON MEHMETÇİK ŞEHİT OLANA KADAR..."

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Milas’ta bir dizi tören ve etkinlik düzenlendi. Sabah saatlerinde şehit mezarlarına ziyaretle başlayan program, resmi törenle devam etti. Lise öğrencilerinin sunduğu ‘Anılarla Çanakkale’ isimli tiyatro gösterisi ise izleyenlerden yoğun alkış aldı.

​​​​​​​

Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Milas’ta düzenlenen tören ve etkinlikler vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 18 Mart programı kapsamında ilk olarak Milas Şehir Mezarlığı’nda şehit mezarları ziyaret edildi.

Daha sonra ise saat 10.00’da Atapark Meydanı’nda resmi tören icra edildi. Milas Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Milas Belediyesi ve Şehit Aileleri adına çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından Hava Piyade Üsteğmen Fatih Aydın, Garnizon Komutanlığı adına konuşma yaptı. 

Üsteğmen Aydın, “Çanakkale Zaferi̇; dünya tari̇hi̇nde bi̇r dönüm noktasinin yaşandığı, güç dengeleri̇ni̇n deği̇şti̇ği̇, olayların akışı üzeri̇nde Türk Mi̇lleti̇ni̇n beli̇rleyi̇ci̇ bi̇r rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın i̇lk meşalesi̇ni̇n tutuşturulduğu, yüce Türk Mi̇lleti̇’ni̇n kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı, Ulu Önderi̇mi̇zi̇n dünya sahnesi̇ne eşsi̇z bi̇r askeri̇ deha olarak çıktığı, Türk Mi̇lleti̇’ni̇n kaderi̇ni̇n deği̇şti̇ği̇ tari̇hi̇ bi̇r olaydır. 18 Mart; Çanakkale'ni̇n geçi̇lemeyeceği̇ni̇n, Türk Mi̇lleti̇’ni̇n esi̇r edi̇lemeyeceği̇ni̇n, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür.” dedi.

Üsteğmen Aydın, “Savaş meydanlarında omuz omuza çarpışmış bu mi̇lleti̇n evlatlarını bölmeye, bi̇rbi̇ri̇ne düşman etmeye, bugüne kadar ki̇mseni̇n gücü yetmemi̇ş, bundan sonra da yetmeyecekti̇r. Şu i̇yi̇ bi̇li̇nmeli̇di̇r ki̇; son Mehmetçi̇k şehi̇t olmadan, son ocak sönmeden, azi̇z vatan toprağının bi̇r zerresi̇ dahi̇ ki̇mseye bırakılmayacaktır.” diye konuştu.

Daha sonra ise Milas’ta öğrenim gören öğrenciler; günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Program, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen törenle devam etti. 

 Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından icra edilen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra ise Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, bir konuşma gerçekleştirdi. Bal, “Malazgirt’i bilmeyen, Süleyman Şah’ın İznik’te kurduğu Selçuklu’nun anlamını da bilmez. Selçuklu’yu bilmeyen, Söğüt’te dikilen fidanın dünyanın en büyük devleti haline dönüştüğünü de bilmez. Bursa’da, Edirne’de verilen mücadelenin amacını bilmeyen, İstanbul’un fethini kavrayamaz. Fetih heyecanını duymayan, 3 kıta 7 iklimde inşa ettiğimiz medeniyetin derinliğini göremez. Bunu göremeyen, Çanakkale’de nasıl olup da yüzbinlerce kahramanın gözleri kapalı şahadete yürüdüğünü anlayamaz.” dedi.

Bal’ın konuşmasının ardından ödül töreni yapıldı. Resim yarışmasında 1. olan Hanzade Maya Türkel, 2. Gülseren Nisa Kalaycı, 3. Yağmur Saylak’a ödüllerini Milas Kaymakamı M. Ünver Böke takdim etti.

Şiir yarışmasında 1. olan Caner Durdu, 2. Merve Coşkun, 3. Günseli Ada Arslan’a ödüllerini Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Muammer Mersincik verdi.

Kompozisyon yarışmasında dereceye giren 1. Akile Sıla Beçek, 2. Beyzanur Yıldırım, 3. Nida Gezgin’e ödülleri Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş teslim etti.

Program, Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu, ‘Anılarla Çanakkale’ isimli gösterinin icra edilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Tiyatro gösterisi, izleyenlerden yoğun alkış aldı.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık