Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Sosyal Yardımlaşma Vakfı Heyeti ve basın mensupları İftar sofrasında…

İlçemizde, 13 binden fazla yoksul ve dar gelirli insana ayni ve nakdi yardımlarla destek olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti, önceki gün akşam Mylasa 48 adlı Restaurant’ta, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı Heyeti ve basın mensupları İftar sofrasında…

Vakfın doğal başkanı Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Müftüsü Ali Saim Doğru, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, Milas Mal Müdiresi Ayşe Güliz Akat, Vakıf Müdürü Cihan Kuran, vakfın mütevelli heyeti ve basın mensuplarının katıldığı iftar yemeğinin ardından Kaymakam Arslan, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Milas Müftüsü Ali Saim Doğru’nun iftar duası ile başlayan yemeğin ardından Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Osmanlı döneminden günümüze, sürekli kendini yenileyerek, yoksul ve dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik yardım ve destek alanlarını da genişten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de her alanda vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdürüyor.

Yakacak ve gıda yardımı başta olmak üzere; şartlı sağlık, şartlı eğitim, asker eşleri, engelli bireylerimiz, yaşlı bakım aylığı gibi daha sayabileceğimiz pek çok alanda, yoksul ve dar gelirli insanların yanıbaşında olan vakfımız, kurduğumuz bir sistem ve bu sistemde görev yapan personel ile de özellikle yaşlı ve kimsesiz insanlarımıza evlerinde her türlü ihtiyacını günübirlik karşılıyor.

Kişisel bakımdan tutun da, evlerinin temizliği, çamaşır ve bulaşıklarının yıkanmasına kadar tüm ihtiyacı karşılanan bu insanların yanı sıra iş kurmak isteyen fakat maddi imkânı olmayan vatandaşlarımıza da belli miktarda sermaye desteğinde bulunuyoruz.

1 Ocak 2019 ila 10 Mayıs 2019 tarihleri arasında vakfımızda işlem gören dosya sayısı 13 binden biraz fazla ve bu dosyalara yapılan ayni ve nakdi yardımların toplam tutarı da 5,5 milyon liraya ulaşmış durumda.

Bizlere yapılan müracaatları vakıf heyetimiz bizzat yerinde ve titiz bir şekilde inceledikten sonra yardım yapılıp yapılmayacağına karar veriyor. Bu 13 bin dosya sahibine bazen bir defa yardım yapılmış, bazen de aynı dosya sahibine farklı alanlarda birden çok yardım yapılabiliyor. Burada kanuni kıstas, ailedeki kişilerin aylık gelir toplamı 609 lirayı geçmemiş olacak. Bizler de bu kıstas üzerinde titizlikle duruyoruz. Bazen çok küçük rakamlarla bu oran aşılmış oluyor. Yasa gereği yardım yapamıyoruz ancak vicdanımızın sesine de kulak vererek, bu durumdaki vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz” diyerek, vakfın çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.

Yılın ilk dört ayında 5,5 milyon liraya ulaşan ayni ve nakdi yardımların, yıl boyunca 15 milyon lirayı bulduğunu söyleyen Milas Kaymakamı ve aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Eren Arslan, vakıf olarak yangın, sel veya herhangi doğal afette zarar gören vatandaşlarımıza da el uzatıldığını söyledi.

  

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis