Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Dünya Çiftçiler Günü tören ve panelle kutlanacak

Üretimden asla vazgeçmeyen cefakâr Türk çiftçisinin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında resmi tören ve mısır ile pamuk yetiştiriciliği konusunda panel düzenleneceğini duyurdu.

Dünya Çiftçiler Günü tören ve panelle kutlanacak

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinlik programı hakkında açıklama yaptı.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinlik programının bugün saat 12.00’de Atapark’ta çelenk sunma töreniyle başlayacağını duyuran Başkan Atıcı, “Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle tarımsal kooperatiflerimiz, birliklerimiz, STK’larımız ve değerli çiftçilerimiz ile birlikte 14 Mayıs Salı günü saat 12.00’de Atatürk anıtına çelenk sunacağız. Buradaki programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, günün anlam ve önemine belirten konuşma ile tamamlanacak.” diye konuştu.

MISIR VE PAMUK YETİŞTİRİCİLİĞİ PANELİ DÜZENLENECEK

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinlikleri, Atapark’taki törenin ardından saat 13.00’de Milas Ziraat Odası Başkanlığı Yeni Hizmet Binası Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan panelle devam edecek.

Milaslı çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinde bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla düzenlenecek olan panelde; DEKALB firmasından Ziraat Mühendisi Ali Sağlam tarafından “mısır yetiştiriciliği”, ProGen Ege Üretim Sorumlusu Ziraat Mühendisi Süleyman Varol tarafından da “pamuk yetiştiriciliği” alanında birer sunum gerçekleştirecek.

“TÜRK ÇİFTÇİSİ STRATEJİK BİR ROL ÜSTLENİYOR”

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (İFAB) tarafından alınan kararla 1984 yılında 14 Mayıs’ın Dünya Çiftçiler Günü olarak kabul edildiğini söyleyen Başkan Atıcı, Türk çiftçisinin üstlendiği stratejik role dikkat çekerek, “Türk çiftçisi, 82 milyonluk ülke nüfusunu, 5 milyonu aşkın sığınmacı, mülteci ve yabancıyı, 45-50 milyon turisti doyurmak için gece gündüz çalışıyor. Bütün dünyanın gıptayla baktığı, medeniyetin beşiği bu bereketli topraklarda üretmek boynumuzun borcu. Çiftçilerimiz de bunun bilinciyle üretiyor. Yoksulluk, kıtlık ve açlıkla mücadele etmek için bu üretimi artırmak şarttır. Üretimin artarak devam etmesi için çiftçilerimizin yeterli gelir elde etmesi gerekir. Bu nedenle gübre, mazot, ilaç, tohum, elektrik, yem, sulama ücreti gibi girdi maliyetleri makul düzeylere çekilmelidir. Ülkemizde inadına üretim yapan, umudunu hep gelecek yıllara aktaran vefakar, cefakar üreticilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü kutlar minnet ve şükranlarımı sunarım.” dedi.

Başkan Atıcı, Dünya Çiftçiler Günü’nde düzenlenecek olan çelenk sunumu ve panele tüm çiftçileri davet etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis