Milas Tariş, ‘Anadolu Kervanı’nda…

TARİŞ 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Kooperatif Müdiresi Elin Alpay, yurt genelinde yayın yapan Kanal 58 Televizyonu’nda yayınlanan Anadolu Kervanı adlı programa konuk olarak, kooperatifin çalışmalarını anlattı. Başkan Gül, programa verdiği röportajda özellikle üyelerinin, örgütlü güç olan kooperatifin gerçek sahipleri olduğunu vurgulayarak; “Bu kooperatif sizin gücünüzü temsil ediyor. Doğal olarak kendi geleceğinize daha fazla sahip çıkmanız gerekiyor” dedi.

Milas Tariş, ‘Anadolu Kervanı’nda…

Anadolu Kervanı adlı televizyon programının sorumlusu Fatma İstim tarafından kooperatifin ana hizmet binası ve kooperatife ait zeytinyağı fabrikasında gerçekleşen röportajda, TARİŞ 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Kooperatif Müdiresi Elin Alpay, verdikleri röportaj ile üyelerine önemli mesajlar verdi.

Yaklaşık yarım saat süren röportajda Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül; kooperatifin kuruluş amacı, ‘ortaklarımız’ dediği üyeleri başta olmak üzere, tarım ve hayvancılığa verilen desteği, üyelerine sağlanan makine ve ekipman desteği yanında, Memecik cinsi zeytinden elde edilen zeytinyağının da bir dünya markası olabilmesi için yapılması gerekenleri anlattı.

Başkan Gül; “Geçmişte, pamuk, tütün, buğday ve diğer hububat çeşitleri yetiştirilirken bugün elimizde yalnızca zeytin ve zeytinyağımız kaldı. Buna ilave olarak da son yıllarda ivme kazanan hayvancılık, bugün ilçemizin tarımsal faaliyetlerdeki en önemli geçim kaynağını oluşturmaktadır.

Her şeyden önce bu kent, her ne kadar turizmin her çeşidiyle anılan bir kent olsa da, tarım ve hayvancılık alanında da kendini ispat etmiş bir kenttir. Bugün hala nüfusun büyük bir bölümü kırsalda yaşıyor ve tarımla, hayvancılıkla uğraşıyor. Milaslının doğasında üretmek var. Bizler büyüklerimizden böyle gördük ve bizden sonraki kuşaklara da bunu aktarmaya çalışıyoruz. Elbette ülkemizin tarım ve hayvancılık politikası önemli değişim süreçlerinden geçti, geçmeye de devam ediyor ancak ne olursa olsun bu ülke insanı üretmekten vazgeçmemeli…

Özellikle üreticinin örgütlü gücü olarak kabul edilen kooperatif veya birliklerin sayısı çoğalmalı ve işlevleri de geliştirilmelidir. Çünkü bu kuruluşlar, ‘Birlikten kuvvet doğar’ anlayışıyla kurulmuş, üreticiye her alanda destek veren, onu koruyan ve kollayan kuruluşlar olmuştur. İşte 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi de bu anlayışla ‘ortaklarımız’ dediğimiz ve bu kuruluşun gerçek sahipleri üyelerimize hizmet için varlığını sürdürmektedir. Bu nedenle üyelerimizin bu kooperatife sahip çıkmaları demek, aslında kendi geleceklerine sahip çıkmaları demektir. Kooperatif yönetimi olarak onlardan sadece beklentimiz budur” diyerek, kooperatif olarak üyelere sunulan hizmet ve destekleri anlattı.

 

“Kaliteden ödün vermemiz mümkün değil”

 

Kooperatifin ana hizmet kalemlerinden birinin de zeytinyağı üretimi olduğunu belirten 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül; “Memecik cinsi zeytinyağımızın bünyesinde barındırdığı aroma, diğerlerinden ayıran en önemli özelliktir. Bu nedenle Memecik zeytininden elde edilen zeytinyağı da ‘ilaç’ olarak kabul edilmektedir. Yani insan sağlığı için son derece yararlı bir yağ olduğu vurgulanmaktadır. Bugüne kadar ‘dökme’ yağı olarak kabul edilen Milas zeytinyağı, başta geçmişten bugüne kadar görev yapan Kaymakamlar, belediye başkanları ve son dönemdeki Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin çok büyük gayretleriyle, Milas zeytinyağına coğrafi işaret alındı. Bu, zeytinyağımızın artık kaliteli bir yağ olduğu anlamına geliyor. Bu nedenledir ki kısa zamanda 50’ye yakın zeytinyağı markamız oldu.

Bundan sonra yapacağımız en önemli şey, bu marka değerini daha fazla öne çıkarmak ve tüm dünyanın bu lezzeti tatmasını sağlamak. Bunu başarmak için de hem tanıtıma önem vereceğiz, hem de kaliteden ödün vermeyerek, Milas’ın dağlarından, ovalarından toplanarak elde edilen bu sağlıklı ürünü yurt geneline ve dış dünyaya ulaştırmak” dedi.

 

“Onlar istesin, biz hizmet olarak sunalım”

 

153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Müdiresi Elin Alpay ise, üyelerine hangi alanlarda destek verdiklerini detaylı bir şekilde anlattı. Kooperatif Müdiresi Alpay; “Elbette üyelerimize sağladığımız hizmetlerin büyük bir bölümü üyelerimizden bize ulaşan talepleri kapsamaktadır. Özellikle zeytin ve zeytinyağı ile ilgili makine diğer ihtiyaçlar başta olmak üzere tarım ve hayvancılıkla ilgili her türlü ihtiyaca cevap verebilen bir kooperatifiz. Kurduğumuz ulaşım ağı ile üyelerimizin siparişlerini bulundukları yere kadar da ulaştırıyoruz.

Her geçen gün kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. Hem ana hizmet binamızda, hem de zeytinyağı fabrikamızda teknolojinin son şeklini kullanarak bu hizmetleri sunmaya gayret ediyoruz. Dolayısıyla üyelerimize, ‘siz isteyin, biz sizlere her türlü hizmeti sunmaya hazırız’ diyoruz” diyerek, özellikle Tariş olarak modern bir zeytinyağı fabrikası kurduklarını, hijyenik ortamında elde edilen zeytinyağı ile Milas’ın bu alanda bir marka olmasına katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

 

 

  

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık