Şubat ayı muhtarlar toplantısı yapıldı…

İlçemizde, Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın başkanlığında ve tüm kurum amirlerinin katıldığı Muhtarlar toplantısının Şubat ayı bölümü gerçekleşti. Şubat ayı toplantısında muhtarlar, kendi bölgelerindeki elektrik ve telefon sorunlarını aktardı. Kaymakam Arslan ise, geçtiğimiz günlerde Sarıkaya Mahallesi sınırları içerisinde meydana gelen maden kazası ile ilgili muhtarlara önemli bir uyarıda bulundu.

Şubat ayı muhtarlar toplantısı yapıldı…

Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar ve ilçemizdeki resmi kurumların amirleriyle muhtarlar katıldı.

Kaymakam Eren Arslan toplantının başında, geçtiğimiz günlerde ilçemize bağlı Sarıkaya Mahallesi Yumrutaş Mevkii’ndeki özel bir firmaya ait maden ocağında meydana gelen ve 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği kazayı hatırlatarak;

“Bölgelerinde bu tür faaliyetlerin bulunan muhtarlarım, belirli aralıklara bu alanları gözlemlesinler, gördükleri bir olumsuzluk varsa bizlere bildirsinler ki biz de durumu yerinde bir görelim, alınacak bir tedbir varsa alalım, firmanın gerekli önlemleri almasını sağlayalım. Her şeyden önce insanımızın hayatı bizim için en öncelikli konudur” dedi.

Kaymakam Arslan’ın bu kısa açıklamasının ardından toplantıda söz alan muhtarlar, yoğun olarak kendi bölgelerindeki elektrik ve telefon sorunu olduğunu belirterek, vatandaşın daha fazla mağduriyet yaşamadan sorunun çözülmesini talep ettiler.

Bazı mahalle muhtarları ise muhtarlık binalarında anons sistemi olmadığını dile getirerek, Milas Belediyesi’nden bu konuda destek istediler.

Toplantıya katılan Milas Müftüsü Ali Saim Doğru’ya ise bir mahalle muhtarımız, özellikle sabah ezanlarının düzenli olarak aynı saatte okunmadığını, çevredeki yakın köylerle kendi köylerinde bu zaman farkının bazen yarım saati bulduğunu ileri sürerek; ‘Bu ne kadar doğru’ diye sordu.

İlçe Müftüsü Doğru ise, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği takvim doğrultusunda hareket etme zorunluluğu olduğunu, bazen birkaç dakikalık gecikmenin olabileceğini ancak söylendiği gibi 20 dakika veya yarım saatlik bir gecikme olamayacağını söyleyerek, gerekli uyarıyı yapacaklarını belirtti.

Bağdamlar Muhtarı Dursun Gün ise mahallesinde 2013 yılından bu yana telefonların çalışmadığını, kabloların koptuğunu ve direklerin de yıkıldığını belirterek; “Buna rağmen 2013 yılından kaldığı söylenen faturalar, vatandaşımıza gelmeye devam ediyor. Yıllardır çalışmayan telefon için nasıl bir borç faturası çıkar?” diye sordu.

Telekom Müdürü Birol Acar ise, vatandaşın hattı kapatma dilekçesini verdikten sonra kimi zaman küçük miktarlarda borçların tahakkuk ettiğini, bu nedenle sistem üzerinden veya hukuk bürosu tarafından vatandaşa mesaj gittiğini belirterek; “Bu gibi durumlarda örneğin 5-10 lira gibi rakamlar söz konusu ise zaten biz borcun silinmesini sağlıyoruz” dedi.

Çökertme Mahalle Muhtarı Ali Akdemir ise ebe görevlendirilmesi için müracaat ettiklerini ancak yeterli nüfus olmadığı gerekçesiyle başvurunun reddedildiğini belirterek; “Sadece biz değil, çevremizdeki diğer mahallelere ait sitelerdeki vatandaşlar da bu sağlık hizmetinden yararlanacak” dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova ise Muğla il Müdürlüğü ile konuyu tekrar görüşeceğini, olumsuz gelen yazının ardından yeniden yazı yazdıklarını ve konunun bir kez daha değerlendirilmesini istediklerini söyledi. Kırova; “Aslında il müdürlüğümüzden bir ekip gelecek ve konuyu yerinde inceleyecekti ancak sanırım yoğunluk nedeniyle gelemediler” deyince devreye Milas Kaymakamı Eren Arslan girdi.

Kaymakam Arslan; “Ne demek gelemediler? Yurtdışından mı geliyorlar? Milas Kaymakamı olarak 2 ay önce yazı yazdım. Biz öyle canımız istediği zaman yazı yazan bir makam değiliz. Bu konu ile ilgili toplantının ardından bizzat ben ilgileneceğim” dedi.

Muhtarlardan gelen talepleri dinleyen, hem kendi ve ilgili kurum amirlerinin not alarak taleplerin yerine gelmesi talimatını veren Milas Kaymakamı Eren Arslan, bir sonraki toplantıya kadar iletilen sorunların çözüme kavuşması için gereğinin yapılacağını söyledi.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık