SÜPER KUPA MİLAS’IN

​​​​​​​Milasgücü Masterler:5 Manisa Masterler:4

SÜPER KUPA MİLAS’IN

Vatan Kupası Şampiyonu Milasgücü ile Türkiye Masterler Veteranlar Ligi Şampiyonu Manisa Masterlerının Milas’ta oynadıkları Süper Kupa Şampiyonluk maçının galibi Milasgücü oldu.

Masterler Veteranlar Futbol Federasyonu tarafından Milas Şehir Stadyumu’nda  düzenlenen Süper Kupa Şampiyonluk maçının galibini penaltılar belirledi.

70 dakika sahadan gol sesi gelmeyince takımlar kozlarını penaltı atışlarında gösterdiler.

Milasgücü Masterler Futbol Takımı kalecisi Serhat Coşkun kurtardığı penaltı vuruşu ile kupanın Milas’ta kalmasına destek oldu.

3 Ekim Pazar günü Saat 18.00 de, 1 yaşındaki SMA rahatsızlığı olan Alparslan Başoğlu bebek için, hem de Süper Kupa şampiyonluğu için sahaya çıkan 2 şampiyon takımın maçı, tribünlerden alkışlarla destek aldı.

Maç öncesi ve maç sonrasında Alparslan Başoğlu bebeğimize destek amaçlı çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Süper Kupa Karşılaşması, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Folklor Ekibi’nin gösterisiyle başladı.

Milasgücü Masterler- Manisa Masterler

3 Ekim Pazar günü başlama vuruşunu ülkemizin önemli spor adamlarından Güvenç Kurtar ile Şerafettin Camcı’nın yaptığı şampiyonluk maçını Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Türkiye Masterler ve Veteranlar Federasyonu Başkanı Kenan Gürsü, Milas’ın spor kulüpleri başkanları, Oda Temsilcilerinden bazıları, kurum müdürleri ve çok sayıda sporsever de tribünlerden izleyerek hem iki takıma hem de Alparslan Başoğu bebeğimize destek oldular.

Süper Kupa Ege TV’den yayınlandı

Ege TV’den canlı olarak yayınlanan Süper Kupa Şampiyonluk maçını Muğla Bölgesinin genç hakemleri yönettiler.

Her iki takımın centilmence ve günün anlamına uygun mücadele ettikleri Süper Kupa Şampiyonu’nun belirleneceği maçın devre arasında etkinlikte emeği geçenlere teşekkür plaketleri verildi.

Maç sonrasında ise düzenlenen törenle maçın madalya ve kupa dağıtımı gerçekleştirildi.

Milasgücü:5 Manisa Masterler:4

Maçın Hakemleri: Samet Şahin, Umut Yalçınkaya, Mehmet Can Zağlı, Bilal Kalaycı

Milasgücü Masterler: Serhat Coşkun, Abdullah Güzey, Fatih Demirkan, Zeynel Yalnız, İbrahim Saraç, Ali Akın Çilek, Âdem Karışmaz, Ahmet Terzioğlu, Volkan Türe, Deniz Kibar, Serdar Göçerler

Yedekler: Nusret Sezgin, Turgay Arat, Selçuk Günaydın Halil Şemli, Ecir Özkan, Hanifi Sinanoğlu, Ramazan Şimşek

Teknik Sorumlu: Hasan Ali Arıkan

Yönetici: Mustafa Orcan

Manisa Masterler: Süreyya Onay, Serhat Bilgili, Cemil Aksel, Bekir Erdem Atyıldız, Seyfettin Yeşildağ, Ümit Ünnaz, Hasan Sabancı, Serdar Meteler, Serdar Gökten, Tarık Usal, Muharrem Kayadelen

Yedekler: Gökhan Mersinci, Orhan Elçelik, Ahmet Çiçek, Ahmet Fatih Şenoğlu, Turgut Özkan, Metin Tamtekin, Hasan Aydın

Teknik Sorumlu: Koray Duymuş

Yönetici: Ramazan Yıldız

İlk yarı golsüz tamamlandı

Süper Kupa Şampiyonunun belirleneceği karşılaşmada maçın ilk atakları Milasgücü’nden geldi. Dakika 5’te gelişen bir Milas atağında Akın, Deniz paslaşmasında Deniz Kibar ceza sahası üzerinden vurdu top yandan auta çıktı.

Dakika 6’da Milas atağında Zeynel Yalnız topu Manisa kalesine ortaladı. Top Volkan’ın eline çarptı ve atak gole dönüşmedi.

Dakika 9’da Milas atağında Ahmet Terzioğlu ceza sahası dışında faulle durduruldu. Atışı Zeynel kullandı. Top kalecide kaldı.

Dakika 13’te Manisa atağında Milas savunması rakip futbolcuyu faulle durdurdu. Atışı Serdar Meteler kullandı top kaleci Serhat’ta kaldı. Maçın ilk yarısında daha atak ve baskılı oynayan Milasgücü oldu ancak gole yönelik ataklarda son vuruşlar iyi yapılamadı. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı. Maçın ikinci yarısında Milasgücü ataklarıyla gol aradı konuk takım kontrataklarla karşılık verdi.

 Özellikle maçın son dakikalarında Milasgücü Deniz Kibar ile 2 net gol şansı yakaladı. Maçın artı dakikalarında son Milasgücü atağında ceza sahasına ortalanan topa Ahmet Terzioğlu kafayı vurdu, günün başarılı ismi Manisa kalecisi Süreyya Onay topu köşeden çıkartarak gole imkân tanımadı ve maç golsüz eşitlikle tamamlandı

Penaltılar Kupanın sahibini belirledi

Her iki takım 5’er penaltıcısını belirledi. İlk penaltı atışını Milas kullandı. Zeynel vurdu top az farkla yandan auta gitti.

 Daha sonra yapılan atışlarda Milasgücü 4 penaltı atışını gole çevirdi. Konuk takım 2 penaltı vuruşundan yararlanmadı. Milas kalecisi Serhat iyi bir refleksle penaltı atışını kurtardı ve maçın sonucunu penaltılar belirledi.

Milasgücü Vatan Kupasından sonra Süper Kupa Şampiyonu oldu.

 Kupa Töreni

Süper Kupa Şampiyonluk maçı sonrasında düzenlenen törenle şampiyon takım Süper Şampiyonluk Kupasını Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Masterler Vetaranlar Federasyonu Başkanı Kenan Gürsü ve maçın başlama vuruşunu yapan Güvenç Kurtar tarafından verildi.

Şampiyon Takım Milasgücü’nün Teknik Sorumlusu Hasan Ali Arıkan da sezonun en başarılı antrenörü olarak ödül aldı.

 Teşekkür Etti

Sezonun en büyük kupası olan Süper Kupanın Milas’ta düzenlenmesinde emeği olan Milasgücü Masterler Koordinatörü ve yöneticisi Mustafa Orcan karşılaşma sonrasında gazetemize bir açıklama yaptı.

Orcan “Öncelikle Süper Kupa Finalinde Milas’ta aramızda olan Manisa Masterlerının tüm sporcularına ve yöneticilerine, sonrasında Türkiye Masterler Veteranlar Federasyonu Başkanımız Kenan Gürsu’ya ve yönetim ekibine, şampiyonluk maçımızı izlemeye gelerek Alparslan Başoğlu bebeğimize destek olan Milas Kaymakamımız Mustafa Ünver Böke’ye, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer İlman’a, maçımızın başlama vuruşunu yapan spor adamlarımız Güvenç Kurtar’a, Şerafettin Camcı’ya, oda başkanlarımıza, kurum amirlerimize, Milas Gençlik ve Spor Müdürümüz Durmuş Tayfun Uslu ve ekibine, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Folklor Ekibi’ne, dernek başkanı Mevlüt Kiriş’e, Mahalle Muhtarlarımıza, Milas’ın spor kulübü temsilcilerine ve tribünleri dolduran sporseverlere Milasgücü Masterlerı olarak teşekkür ediyorum. Ayrıca süper Kupa maçımızı canlı olarak yayınlayan Ege TV’ye ve Milas’ın spor muhabirlerine, sesimizi duyurmada yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum. Süper Kupayı kazanan Milasgücü’nün tüm sporcularını ve teknik sorumlumuz Hasan Ali Arıkan Hocamızı da gönülden kutluyorum.

2020-2021 sezonunu 2 kupayla kapattığımız ve Milasgücü olarak Alparslan Başoğlu minik bebeğimizin sesini duyurmakta bir nebze de payımız olduğu için çok mutluyum. Gönül isterdi ki açık tribünde de sporseverler olsaydı ve daha çok seyirci bu etkinliği izleyebilseydi” dedi.

Mustafa Orcan sözlerini şöyle noktaladı: ”Yine de Milas’a, etkinliğimizde yanımızda olduğu için bir kez daha teşekkür ediyorum, şimdi dinlenme zamanı ve ilerleyen günlerde Milasgücü olarak neler yapabileceğiz, ilçemiz Milas’ın sesi ve rengi olabilmek için hangi çalışmaları yapabiliriz planlamaya çalışacağız. Bu anlamda yanımızda olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık