Süslü Kadınlar Milas Sokaklarında

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü ilçemiz Milas'ta 19 Eylül Pazar günü, Milas Süslü Kadınlar Bisiklet  Grubu tarafından kutlandı.

Süslü Kadınlar Milas Sokaklarında
  • 20 September 2021, Monday 14:37

Milas Atapark'ta biraraya gelen ilçemizin Bisiklet Sevdalısı kadınlar süsledikleri bisikletlerine en süslü kıyafetlerini giyerek bindiler.

Etkinlik öncesi bir açıklama yapan Süslü Bisiklet grubu temsilcisi Filiz Acar, gerçekleştirecekleri etkinlikle ilgili katılımcıları ve basın mensuplarını bilgilendirdi.

Filiz Acar'ın  Açıklaması:

“Sevgili bisikletli, güzel yürekli hanımefendiler, çocuklar, beyefendiler ve değerli basın mensupları, sesimizi davetimizi duyan herkes.... Hoşgeldiniz..

Bu yıl 9.’sunu gerçekleştireceğimiz Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir'de başlamıştır. 9 yıl içersinde büyüyen etkinlik, önce Türkiye'de daha sonra dünya'da diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir.

Turumuz bu yıl yaklaşık 150 şehirde ve 30 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz.

"Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin alt yapı talebini pekiştirmek için düzenlenmiştir.”

Süslü Kadınlar Grubu Temsilcisi Filiz Acar konuşmasında yerel yöneticilere de seslenerek, "Yaya ve bisikletliler için güvenli ulaşım alt yapısı ve hizmeti almak istiyoruz” dedi.

Temsilci Filiz Acar'ın konuşması sonrasında Milas İlçe Trafik Polisleri’nin eşliğinde, Süslü Kadınlar Bisiklet Grubuna destek veren erkek bisikletcilerin de katılımıyla Milas sokaklarında şehir turu atan Milas Süslü Kadınlar Bisiklet grubu, etkinliklerini bir süre daha Atapark'ta sürdürerek, günlerini kutladılar.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık