Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

Her yıl büyük bir coşku ve gururla kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, Pazar günü Milas’ta da kutlandı. Atapark’ta gerçekleştirilen törene yoğun katılım oldu.

Gaziler Günü coşkuyla kutlandı
  • 20 September 2021, Monday 11:46

Vatan için canlarını-kanlarını vermiş şehit ve gazilerimizin bir kez daha baştacı edildiği tören, saat: 11.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Milas Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Milas Muharip Gaziler Derneği’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban yaptı.

Dernek Başkanı Sarban törende şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği için vatan ve millet yolunda canlarını, kanlarını vermiş başta Mustafa Kemal Atatürk’ümüz olmak üzere tüm şehitlerimizi anmak, sağ kalan gazilerimize saygı ve şükranlarımızı belirtmek amacıyla düzenlenen Gaziler Günü anma programına hoş geldiniz. Şanlı tarihimizin zaferleri ve bu zaferlerin kahramanları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Canlarını vatanı ve milleti için hiç düşünmeden veren şehit ve gazileri her zaman hatırlanmalı ve onlara gereken değer verilmelidir.

Şehit ve gazisi olmayan devlet yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değeridir. Devletimizin toprak bütünlüğüne ve milletimizin manevi şahsiyetine yönelik her türlü tehdide canları pahasına kendini siper eden şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir.

19 Eylül Gaziler Günü; Kurtuluş Savaşı’nda cepheden cepheye koşan, bu güzel yurdu düşmanlardan temizleyip bizlere armağan eden İstiklal Savaşı gazilerimizin,

Dünya barışı ve insanlık uğruna Kore’de savaşan, Türk’ün gücünü dünyaya bir kez daha ilan eden Kore gazilerimizin,

Kıbrıs’ta soydaşlarımızı katliamdan kurtaran, Ada’dan Enosis’in askerlerini Akdeniz’in karanlık sularına gömüp, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kuran Kıbrıs gazilerimizin,

15 Temmuz’da cumhuriyet ve millet düşmanlarının giriştiği darbe kalkışmasına başta ordumuzun vatansever askerleri, emniyet teşkilatımız ve milletimizin içinden çıkan 15 Temmuz gazilerimizin,

Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğuruna mücadele eden asker polis ve güvenlik güçlerimizin onur ve gurur günüdür.

Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bugüne kadar sürekli iç ve dış tehditlere maruz kalmıştır. Bu tehditlerin bugün de artarak devam ettiğini müşahede ediyoruz. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, birlik ve bütünlüğümüzün, üniter yapımızın bozulmasına ne biz, ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak sonsuza kadar korunacaktır.

Gazi bir milletin çocukları olarak, gazi rütbesi almış biz muharip gaziler, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü ve ay yıldızı bayrağı için Atatürk ilkeleri doğrultusunda; havada, karada, denizde, her yerde şehit ve gazi olmaya hazır olduğumuz gibi hazır olan evlatlar yetiştirmeye devam edeceğiz.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene.”

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törene; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Garnizon Komutanı V. Hava Tabip Binbaşı Serkan Sorkaç, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Yapar, CHP Mile Başkanı Av. Tüze Çetinkaya, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan, MHP Milas İlçe Başkanı E. Nazmi Ünlüsoy, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, S. S. 153 Nolu Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, ilçemizdeki resmi dairelerin müdürleri, bazı mahalle muhtarları, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve gazilerimiz katıldı.

Atapark’ta gerçekleşen törenin ilk bölümünün ardından Milas Muharip Gaziler Derneği’nin hizmet binasının bulunduğu Arasta Park’a geçildi ve orada verilen yemeğe katıldı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık