Süt üreticisi müjde bekliyor

Milas Süt Birliği organizasyonuyla 1 Haziran Dünya Süt Günü Milas’ta kutlandı. Törende konuşan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle yapılan zammın ardından, tüketicinin süt satın almakta güçlük çektiğini belirterek “İçilmeyen sütü üretmenin anlamı yok! Girdi maliyetleri düşürülsün, desteklemeler artırılsın!” dedi.

Süt üreticisi müjde bekliyor
  • 01 June 2022, Wednesday 16:06

1 Haziran Dünya Süt Günü, Atapark Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Saat 11.00’de protokol üyeleri ile çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirilen resmi tören; Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi ile devam eden törende konuşan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Gezgin, “Kendi ürettiğimiz sütün değerini bilmiyoruz. Tüketim olmayınca bu bizi zor duruma sokuyor. Ayran, peynir, süt tüketilmeyince üretici zor durumlar yaşıyor. Pandemi, tarımın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Son günlerde yaşanan iklim krizi ve Rusya-Ukrayna Savaşı, bizim girdi maliyetlerimizi çok yükseltti. Bugün üretici süt üretmekte çok zorlanmaya başladı. Geçen yıl aldığımız mazot bu yıl 3’e katladı. Üretim maliyetlerinin artmasıyla, çiftçilerin zor anlar yaşamasıyla sütün birim fiyatı yükseldi. Ancak bu kez de tüketici sütü tüketemiyor. İçilmeyen sütü üretmenin anlamı yok! Biz üreticiler olarak yem, mazot başta olmak üzere girdi maliyetlerimizin düşürülmesini, desteklemelerin yükseltilmesini istiyoruz.” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Süt insan sağlığı ve sağlıklı bir toplum için çok önemli. Ülkemiz şartlarında üretici ve piyasa üretim şartları sağlıklı olarak desteklendiği sürece, aslında süt şanslı olduğumuz bir konu. Ülkemizdeki şartlara rağmen iyi bir Süt Birliği’ne sahip olmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Başta başkanımız olmak üzere, tüm üreticilerimizi kutluyorum. Belki işbirliğini biraz daha geliştirmemiz lazım. Halkın daha çok süte ulaşmasını sağlayıcı kampanya ve birliktelikleri kurmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreçte iyi şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Sütü vurgularken, üreticiyi de ön plana çıkarmamız gerekiyor. Böylesine bir besini bizimle buluşturan üreticilerimize şükranlarımı sunuyorum. Artık kazanmadıklarını, yine de toplumumuz için üretmeye devam ettiklerini biliyoruz. Umuyoruz ki bu şartlar en kısa zamanda düzelir.” dedi.

Törenin sonunda katılımcılara süt ve ayran ikram edildi. Birliğim Gıda’da ise, 1 Haziran Dünya Süt Günü’ne özel çiğ süt alımlarında yüzde 50 indirim yapıldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık