Talasemi Haftası Kutlandı

Her yıl 8 Mayıs tarihinde kutlanan Talasemi (Akdeniz Anemisi) hastalığı ile mücadele haftası, bu yıl Ramazan ayı nedeniyle gecikmeli olarak, 14 Haziran 2019 Cuma günü Milas Akyol Mahallesi’nde kutlandı.

Talasemi Haftası Kutlandı

Son olarak 2009 yılında Milas Ovakışlacık Mahallesinde yine Dr Yılmaz Karapınarlı’nın çabalarıyla gerçekleşen Talasemi Haftası, bu kez 10 yıl sonra Milas’ta ikinci kez düzenlendi.

Akyol Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Yılmaz Karapınar organizasyonu ile kutlanan Talasemi Haftası etkinliğine Milas Kaymakamı Eren Aslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan, Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, Halk Sağlığı Uzmanı ve Labarutuvar Sorumlusu İsmail Hakkı Timur, Halk Sağlığı Kurum Başkanı Gülay Özsaraçoğlu, Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeli, Bodrum, Yatağan Sağlık Müdürlüğü Ekipleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Milas Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Akyol Mahalle Muhtarı Durmuş Akyol, Akyol Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Yılmaz Karapınar ve Akyol Mahalle sakinleri katıldılar.

14 Haziran Cuma günü Akyol Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi Bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Milas Kaymakamı Eren Aslan, Talasemi Hastalığına dikkat çekerek, böylesine güzel bir etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Milas Akyol Mahallesi’nde düzenlenen Talasemi Haftası Kutlama Programı’nda Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ile renklenen Talasemi Haftası Kutlama Etkinlikleri, Akyol Mahallesi Sakinlerinin de katılımıyla gün boyu sürdü.

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık