Tarım Fuarı'nın 13.'sü açıldı

Expoline Fuarcılık’ın organize ettiği 13. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Milas’ta düzenlenen açılış töreni ile misafirlerini karşıladı. Soğuk havaya rağmen Milas’taki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen açılış, oldukça renkli geçti. Açılış törenine hükümet kanadından hiçbir temsilci katılmazken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın açılış konuşması oldukça dikkat çekiciydi.

Tarım Fuarı'nın 13.'sü açıldı
  • 03 March 2022, Thursday 16:20

Milas’ın markası haline gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bugün düzenlenen açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. 3-6 Mart tarihlerinde açık kalacak fuar için bugün saat 11.00’de Balçık Mevkiindeki TARİŞ Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen açılış törenine siyasi parti ve meslek odaları temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Yörük Obaları Kültür Derneği ve bankaların temsilcileri katıldı. Fuar açılışına hükümet kanadından hiçbir temsilcinin katılmaması ise dikkat çekti. Açılış, ilk olarak Yörük Obaları Kültür Derneği’nin yöresel halk oyunu gösterisiyle başladı. Daha sonra ise Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat bir konuşma gerçekleştirdi.


“Bundan 13 yıl önce bu maceraya başladığımızda heyecanlıydık, beklentilerimiz vardı, hedeflerimiz vardı. Ortak akıl ve kurumlar arası işbirliği ile belki de Milas’ta ilk ve en iyi başardığımız çalışmalardan birisi bu tarım fuarı oldu.” diyerek söze başlayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bu fuar yapılıyorsa önce TARİŞ demektir. TARİŞ Pamuk Kooperatifimize başlangıçta fuarın oluşması noktasında gösterdikleri anlayıştan ve destekten dolayı her açılışta olduğu gibi teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bu fuar sayesinde 13 yıl içerisinde Milas tarımına çok önemli hizmetler verildi. Başta Ziraat ve Ticaret Odamız olmak üzere bütün odaların, birliklerin ve kooperatiflerinin çok büyük emeği var. Kaymakamlarımız ve Tarım Müdürlüğümüzün de çok emeği var ve tabi ki fuar firmamızın da çok büyük gayretleri var. Ortak akıl ve kurumlar işbirliğimizin en iyi örneğini Milas olarak burada görüyoruz. Burada sunulan teknoloji, bilgi ve deneyim, burada üreticilerimizin elde ettikleri makinalar ve bilgiler, tarıma daha farklı bakmamıza ve üretimde kaliteyi hedeflememize, pazarlama ve tanıtma noktasında başka şeyler yapma konusunda bazı ipuçları verdi.” şeklinde konuştu.
 

AÇIKLAMALARI DÜŞÜNDÜRDÜ…

Başkan Tokat, Valilik, Kaymakamlık ile Muğla ve Milas Tarım ve Orman Müdürlükleri’nin açılışa katılmamasını ise şu sözlerle eleştirdi: “Bu fuar sayesinde çok önemli ilerleme ve gelişmeler kaydettik. Bu fuar gelenekselleşti. Bu fuar belli bir döneme kadar gücünü arttırarak ve yükselerek devam etti. Ancak belli bir dönemden sonra bu fuar, kişisel hırslara ve bazı kaprislere kurban edilmeye çalışıldı. Buna rağmen, ortak akıl devam ediyor. Tarım kuruluşlarımızın, odalarımızın, belediyemizin ve diğer paydaşlarımızın gayret ve desteği ile fuarımızı yaşatmaya devam edeceğiz.”


FUAR ALANI TARTIŞMALARI…

Daha önceki fuarlarda sıklıkla konuşulan yeni fuar alanı ile ilgili olarak da Tokat, “Tabi ki, şu özeleştiriyi yapmamız lazım, bu fuarı güçlendirme adına modern bir fuar alanını maalesef Milas’a kazandıramadık. Bu konuda yeterli destek bulamadık. Halbuki daha önceki dönemlerde de bizim Milas Belediyesi olarak bu fuarın olmasında gösterdiğimiz yapıcı tavır gibi o konuda da çok yapıcı tavırlar gösterdik. Belediyemize ait olan yerlerin tahsislerini yaptık. Gerekli önderliği gösterdik ama herhangi bir şekilde bir ilerleme kaydedemedik. Milas’ın fuarlarla anılan bir kent haline gelmesi ve bunun daha da ilerletilerek devam ettirilmesi bizim arzumuzdur. Bu konuda önümüzdeki süreçte daha fazla kafa yormamız gerekecektir.” diye konuştu.
 

BAŞKAN TOKAT: “KENDİMİZ ÜRETMELİYİZ”

Başkan Tokat sözlerini, “Kendimiz üretmeliyiz. Üreticilerimizi desteklemeliyiz. Tarımımızı geliştirmeliyiz. Yerel yönetimler olarak bunun için biz varız. Taşın altına elimizi soktuk. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz vasıtasıyla bu konuda birliklerimiz, kooperatiflerimiz ve üreticilerimizi destekliyoruz. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz.” diyerek sonlandırdı.
 

YEREL TOHUMLAR KABUL EDİLDİ

Tokat’ın konuşmalarının ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Daha sonra fuar alanını gezen protokol üyeleri ve vatandaşlar, traktörlerden zeytin hasat araçlarına, süt sağım makinelerinden budama gereçlerine kadar her türlü tarım ve hayvancılık araç gerecini yakından inceleme fırsatı buldu. Milas Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde duyurduğu yerel tohum sandığı da fuarda ilk kez kuruldu. Yerel Tohum Sandığı’na ilk tohumu, Alatepe Mahalle Muhtarı Osman Güner attı.
 

KENT KONSEYİ’NDEN PANKARTLI TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre zeytinliklerde elektrik üretimi amaçlı madencilik faaliyetlerine izin verilmesi hakkındaki yönetmeliği kınayan Milas Kent Konseyi, ‘Zeytinime Dokunma’ yazılı bir pankart asarak yönetmeliği kınadı. Pankart, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
 

13. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 3-6 Mart tarihlerinde 10.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık