Tarım İl Müdürlüğü’nün “2.Zeytinyağı Kalite Yarışması” Başvuruları Başladı..

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Başkanlığı tarafından desteklenen ve Muğla İl Müdürlüğünce yürütülen "Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu" Tarımsal Yayım Projesi kapsamında yapılacak olan 2. Zeytinyağı Kalite Yarışması başvuruları başladı.

Tarım İl Müdürlüğü’nün “2.Zeytinyağı Kalite Yarışması” Başvuruları Başladı..
  • 18 December 2020, Friday 10:07

Başvuruların İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapılacağı bildirilirken, son başvuru tarihinin 30 Aralık 2020 olduğu belirtildi.

Yarışmanın Şartnamesi ise şöyle:

  1. Katılımcılar; Tescilli marka sahibi ve ürünleri piyasada fiilen satılan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca verilmiş İşletme Kayıt Belgesine sahip veya söz konusu izne sahip bir işletmede fason üretim yaptıran ya da ihraç eden (butik ya da büyük ölçekli) üretici, yağhaneci, tüccar, sanayici, firma veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde çiftçi kayıt sistemine girmiş ve en az 3 dekar zeytin alanına sahip üretici ya da kişilerden olmakla birlikte belgeleri numune ile birlikte gönderilecektir.
  2. Ülkemizde yetişen bütün zeytin çeşitleri ile kalite yarışmasına katılabilinir. Katılımcı başvuru esnasında organik ürün kategorisinde değerlendirilmek üzere başvurmuş ve beraberinde organik sertifikasını ibraz etmiş ise ürün organik kategorisinde değerlendirilir.
  3. Her katılımcı bir numune ile yarışmaya katılabilirler.
  4. Katılımcılar; yarışma jürisinde, yarışma düzenleme kurulunda ve yarışma tadım panelinde görev alamazlar. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde çalışan personel ve 1. derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
  5. Katılımcılar katılım formlarında numune gönderdikleri üründen ellerinde ne kadar olduğunu bildirirler. Katılım için asgari miktar aranmaz, ancak gerekli görmesi durumunda Yarışma Kurulu veya görevlendireceği bir yetkili beyanı yerinde tetkik eder. Fiziki miktar ve beyan arasındaki tutarsızlıklarla ilgili takdir hakkı, kontrolü yapacak Yarışma Kurulu üyesine veya kurul adına yetkilendirilmiş kişiye aittir. Tutarsızlık tespiti durumunda yarışma kurulu, katılımcının ilgili katılım formunu iptal edebilir.
  6. Yarışmaya katılım için, son başvuru tarihi 30 Aralık 2020’dur.
  7. Başvurular; Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Muslihittin Mah. Hasat Sk. No: Menteşe/MUĞLA adresine yapılacaktır. Kargo ile gönderimlerde ilgili kargo ücreti katılımcıya aittir. Başvurular gizli tutulacak, yarışma öncesi ve sonrasında katılımcı listesi yayınlanmayacaktır.
  8. Yarışma öncesinde eksik başvuru formu gönderilen veya gönderilmeyen numuneler yarışmaya alınmayacaktır.
  9. Katılımcılar yarışma numunelerini (2 şahit, 2 numune analizler için) 4 adet en az 250ml lik, kullanılmamış, temiz, amber renkli veya şeffaf ise ışık almayacak şekilde kaplanmış şişede “etiketsiz” olarak teslim etmelidir. Yarışma katılım formuyla birlikte, zeytin meyvesinin çeşidi, çeşit karışım oranı, organik kategoride değerlendirilmek isteniyor ise organik sertifikasını ibraz edeceklerdir. Katılımcılar dilerlerse yarışmaya gönderdikleri ürünleri için bir şahit numune ellerinde muhafaza edebilirler.
  10. Numune kabulü 30 Aralık 2020 Cuma saat 16.00 ’a kadar yapılacak olup bu tarihten sonra gelen numuneler kabul edilmeyecektir.
  11. Duyusal analizde başarılı olan numuneler kimyasal analize alınacaktır. Duyusal Analizler Muğla Duyusal Analiz Laboratuvarında, Kimyasal Analizler: Kimyasal analizler temel kalite analizleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkezince yapılacaktır
  12. Duyusal analizler Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü panelistleri ve Zeytindostu Derneğinin panelistleri tarafından gerçekleştirilecektir.
  13. Analiz sonuçları panel başkanı tarafından Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kalite Yarışması düzenleme kuruluna kapalı zarf içinde iletilecektir.
  14. Yarışma Kurulu Yarışma sonuçlarının duyurulmasının ardından katılımcı talebi olması halinde; kimyasal analiz sonuçlarını her bir numune için analiz raporlama ücretinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkezine yatırılması karşılığında katılımcılara gönderebilecektir.
  15. Kimyasal ve duyusal analiz sonuçlarının yarışma kuruluna ulaşmasına müteakiben bir İl Müdür Yardımcısı, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü temsilcisi, Zeytindostu Derneğinden bir yetkili ve Yarışma Kurulu’ndan en az iki kişinin hazır olduğu bir oturumda İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda mühürlü zarf açılacaktır.
  16. Kodlanmış olan numunelerin raporlarıyla mühürlü zarftaki kod sahipleri eşleştirilerek yarışma sonuçları bir zabıtla tutanak haline getirilecektir.
  17. Duyusal ve kimyasal analizde 85 – 100 puan alan zeytinyağlarına altın madalya beratı, 70 – 84 puan alan zeytinyağlarına gümüş madalya beratı, 55 – 69 puan alan zeytinyağlarına bronz madalya beratı verilecektir.
  18. Duyusal analiz sonucu en yüksek puanı almış olan altın madalyalı katılımcıya jüri özel ödülü ile madalyalandırılacaktır.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık