Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Tarlaları saran zararlıyla ilgili uyarı 

Geçtiğimiz günlerde Milas Ziraat Odası’nda görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Yusuf Ören’in uyardığı ekin kambur böceği olarak bilinen Zarbus spp. zararlısıyla ilgili bir uyarı da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden geldi.

Tarlaları saran zararlıyla ilgili uyarı 
  • 26 February 2022, Saturday 10:16

Milas’ta bazı üretim alanlarında yaptığı incelemenin detaylarını paylaşan Milas Ziraat Odası’nda görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Yusuf Ören, ekin kambur böceği olarak bilinen ZABRUS spp. zararlısıyla ilgili uyarılarda bulunmuştu. Milas’a bağlı Ağaçlıhöyük, Bahçeköy, Baharlı ve Pilavtepe civarında hububat ekili alanların ciddi risk altında olduğuna dikkat çeken ve çiftçileri uyaran Ören, zararlıyla mücadele için ilaçlama yapılmasını ve ilaçlı tohum kullanılması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetmişti: “ZABRUS spp.’nin bölgemizde hububat ekili Ağaçlıhöyük, Baharlı, Bahçeköy ve Pilavtepe civarındaki tarlalarda zararı ciddi boyuta ulaşmıştır. Bugün bölgede yaptığım teknik kontrolde zararlının her dönemi bulunmuştur.”

 

İLÇE TARIM’DAN DA UYARI GELDİ

Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün teknik personelleri, yapılan çalışmalarda Milas’ın Ağaçlıhöyük, Baharlı, Çamovası, Gökçeler Mahalleleri'nde zararlı tespiti gerçekleştirdi. Ekipler, çiftçilere zararlı ile ilgili çiftçi eğitim toplantısı yaparak, bilgilendirmelerde bulundu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden verilen bilgide, “Zararlının ergini tohum ve başaklarda beslenerek, larvası ise yeşil aksamı yiyerek çiftçimize zarar vermektedir. Zararlı ile mücadelede, kültürel önlem olarak; yabancı otların temizlenmesi, ilaçlı tohum kullanılması; derin sürüm zirai mücadele olarak da, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulması gerekmektedir.” denildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık