Minik eller halı dokumayı öğreniyor

MSKÜ Milas Meslek Yüksekokulu ile Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında anasınıfı öğrencileri; önce kilim motiflerini inceliyor, ardından özel hazırlanan tezgahlarda halı dokuyor.

Minik eller halı dokumayı öğreniyor
  • 26 February 2022, Saturday 10:18

Minik Eller, Büyük İşler Sanat Tasarım ve Dokuma atölye çalışması Havva Ersoy Anaokulu’nda Milas Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Berna Sevinç’in katılımlarıyla başladı.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas Meslek Yüksekokulu işbirliği ile başlayan ‘Minik Eller Büyük İşler’ adlı proje ile Havva Ersoy Anaokulu öğrencileri Milas halısı ve kilim motiflerini inceleyerek kodlama ile çizimlerini gerçekleştiriyor.

Projenin ilk atölye çalışmasında Havva Ersoy Anaokulu öğrencilerine halı üzerine bilgi verildi Sonrasında ise öğrenciler, belirlenen motifleri kodlama çalışması yaparak pekiştirdi ve öğrenciler için özel hazırlanan halı tezgâhlarında dokuma çalışmalarına başladı. 

6 hafta sürecek olan Minik Eller Büyük İşler Sanat Tasarım ve Dokuma atölye çalışmalarının sonunda öğrencilerin Milas’ın kültürel öğesi olan halı hakkında farkındalıklarının artması, motifleri kodlayarak bilişsel gelişimlerine katkıda bulunulması ve kendi dokudukları halıları sergilemeleri hedefleniyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık