Tek yürek olan Ziraat Odaları’ndan örnek dayanışma

AFET BÖLGESİNE YARDIM ELİNİ UZATTILAR

Tek yürek olan Ziraat Odaları’ndan örnek dayanışma
  • 13 August 2021, Friday 16:25

Milas’ta 11 gün sonra kontrol altına alınan ve 9 kırsal mahallede hasara sebep olan orman yangınının ardından Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın talimatıyla, Milas Ziraat Odası koordinasyonunda afet bölgesine gelen Ziraat Odaları Başkanları, yöre halkının taleplerini dinleyerek toplanan yardımları ulaştırdı. 
Milas’a bağlı Beyciler Mahallesi’nde başladıktan sonra 11 gün sonra güçlükle kontrol altına alınabilen orman yangınının ardından Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın talimatı ile Ziraat Odası Başkanları afet bölgesine geldi. Afetin yaşandığı mahallelerde yöre insanıyla bir araya gelen Ziraat Odası Başkanları, yanan tarımsal alanlarda inceleme yaptı ve Ziraat Odaları tarafından toplanan yardımları dağıttı.
Milas Ziraat Odası koordinesinde, yangında zarar gören ilçeye bağlı Gökbel, Bozalan ve Türkevleri mahallelerinde gerçekleştirilen ziyaret ve incelemeye; Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, yönetim kurulu üyeleri,  ziraat odalarında görevli ziraat mühendisleri katıldı. 

İlk ziyaretin gerçekleştiği Gökbel Mahallesi’nde konuşan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Birlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini yaşadıklarını ifade ederek, Gökbel halkına TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın geçmiş olsun dileğini ileterek, yardım kampanyası başlatıldığını duyurdu ve ziyarete katılan Ziraat Odası Başkanlarını takdim etti. 
“ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Ziraat Odaları’nın bu süreçte tek yürek olarak afetzede çiftçilerin, üreticilerin ve vatandaşların yanında olduğunu söyleyen Başkan Atıcı, “Yangını gün gün takip ettik. Sonrasında da yanan alanlarda incelemelerde bulunduk. Yangının vurduğu mahallelerimizde çok fazla ev yanmadı ancak yöre insanımızın geçimini sağladığı zeytinlik alanlarda, bal üretiminin yapıldığı çam ormanlarında hasar büyük. Hayvancılığın yapıldığı otlak alanlarda da yine hiç bir şey kalmamış durumda. Afetzede insanlarımızın gelir getiren tarımsal üretim alanları yanmış durumda. Ama her şeye rağmen birlik ve beraberlik içerisinde bu günleri aşacağımıza inancım tamdır.” dedi.
TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği çatısı altındaki tüm Ziraat Odaları’nın afet bölgelerindeki çiftçilerin ve üreticilerin, yöre insanlarının yanında olduğunun altını çizerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. 
Afet bölgelerinde incelemede bulunduklarını söyleyen Başkan Darcan, “Sizlerin yanında olduğumuzu, acınızla dertlendiğimizi ve yaraları birlikte saracağımızdan emin olmanızı istiyoruz.” diyerek, yardımların ihtiyaca yönelik gerçekleştirilmesi ve yardımlarda süreklilik sağlanması adına koordinasyon çalışmalarının da titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.  
Adapazarı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ateş, kendi bölgelerindeki çiftçilerin ve üreticilerin geçmiş olsun dileklerini getirdiğini ifade ederek, afet bölgelerine yardım için hazır olduklarını söyledi. 
Afetin ardından kendi bölgesinde yardım çağrısında bulunduğunu söyleyen Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Saruhanlıların yardım çağrısına yoğun bir karşılık verdiklerini anlatarak, “Sizlere yardım için sırada bekleyen sayısız çiftçimiz, üretici kardeşlerimiz olduğunu unutmayın. Her zaman yanınızdayız.” dedi. 
Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray ise yangında zarar gören alanlarda kısa vadede gelir getirebilecek alternatif tarım ürünlerinin değerlendirilmesi halinde, fidan desteği ve diğer destekleri sağlayabileceklerini söyledi. 
Ziyaretlerde, afetin yaşandığı alanlardaki hasarlar not edildi, çiftçilerin ihtiyaç ve talepleri dinlendi.
“AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR SÜRECEK”
Gökbel’in ardından Bozalan ve Türkevleri’nde devam eden ziyaret ve incelemelerin sonrasında açıklama yapan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Sayın Hüseyin Darcan, Adapazarı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ercan Ateş, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Sayın Aydoğan Okur, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Sayın Bülent Oray ve yönetim kurulu üyelerimiz çiftçilerimizle birebir görüşerek, onların yalnız olmadıklarını çiftçilerimizin en büyük meslek odası olarak ayni ve nakdi yardımlarını sürdüreceklerini bildirdiler. Hem devletimizin hem belediyelerimizin hem de ziraat odalarımızın çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için birlik beraberlik ve dayanışma içinde çaba gösterecektir.” diye konuştu.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık