TELEKOM ve AYDEM şikayetlerine Kaymakam da dayanamadı..

Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında 2019 yılının son muhtarlar toplantısı Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda yine Türk Telekom ve Aydem konusundaki şikayetlerin devam ettiği görüldü.

TELEKOM ve AYDEM şikayetlerine Kaymakam da dayanamadı..

Milas Kaymakamlığı’nın 2019 yılı aralık ayı toplantısı dün saat 10.00’da Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu, Milas Emniyet Müdürü Erman Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan, Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun, İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova, MUSKİ 2. Bölge Şube Müdürü Güray Emiroğlu ve Milas Müftüsü Yusuf Yaşar’ın yanı sıra kamu ve özel kuruluşların temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Kazıklı Mahalle Muhtarı Faik Genişoğlu, okula kalorifer yakıcısı ve hizmetli görevlendirilmesini istedi. Genişoğlu ayrıca, 4 telefon direğinin hasarlı olduğunu ve bu nedenle kabloların yerlerde olduğunu söyledi.
Hüsamlar Mahalle Muhtarı Muhammet Kulakoğlu ise, taşımalı eğitim nedeniyle sorunların oluştuğunu, bazı öğrencilerin ayakta yolculuk yaptığını ifade etti. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgileneceklerini söyledi.
Yoğunoluk Mahalle Muhtarı İsa Gezer ise, bazı yollarda heyelan riski bulunduğunu, herhangi bir kaza yaşanmadan önce önlem alınmasını talep etti. Gezer ayrıca, telefon direklerinin vasat halde olduğunu, çok sayıda sorun bulunduğunu, acilen bir çalışma beklentisi içerisinde olduklarını söyledi.
Sakarkaya Mahalle Muhtarı Hakkı Arıcı da, yağıştan dolayı zarar gören yollarının onarılmasını istedi. Ana yolun göl haline geldiğini belirten Arıcı, aynı zamanda içme sularının da bulanık aktığını ifade etti.
Çakıralan Mahalle Muhtarı Zafer Gökçe de elektrik altyapısında sorunların yaşandığını ifade etti. Sokak aydınlatmalarının yanmadığını söyleyen Gökçe, arıza talebi oluşturduktan sonra ekiplerin 40 kilometrelik yolu gelip, şalteri kaldırdıktan sonra geri döndüklerini söyledi. 
Elektrik altyapısında iyileştirme çalışması isteyen Gökçe’nin ardından Yusufça Muhtarı Mesut Bulut da aynı sorunu kendi mahallesinde de yaşadıklarını söyledi.
Bahçeköy Mahalle Muhtarı da üst yapı çalışmalarının ardından elektrik direğinin yol ortasında kaldığını, dilekçeyle başvurmasına rağmen bir cevap alamadığını söyledi.

Muhtarlar toplantısında elektrik sağlayıcısı Aydem ve telefon altyapı sağlayıcısı Türk Telekom’a yönelik şikayetlerin artması üzerine Milas Kaymakamı Eren Arslan, “3 yıldır sürekli Telekom, Aydem. Aydem yine bir nebze azaldı. Vatandaşın mantığıyla söylüyorum: Parasını alıyorsunuz, alamadığınız gün kesiyorsunuz, cezasını yazıyorsunuz; bunlar normal ama 3 yıldır da 3 tane direğin yıkıntısını kaldırmak bu kadar mı zor? Vatandaş bize hesap soruyor. Bir protokol ile görev size devredilmiş, özel statülü bir kurumsunuz. Olmaz, bunu bir izah etmek lazım. Her gittiğimiz köyde vatandaşlarımız, muhtarlarımız bizlere bu taleple geliyor. Taleplerin yüzde 60’ı bu. Ben hakikaten şaşırıyorum. Biz her talebi alıp resmi yazıyla kurumlara gönderiyoruz. Ama rutin ‘programa alınmıştır, yapılacaktır’ gibi cevaplar artık kabak tadı vermeye başladı.” şeklinde konuştu.
Bunun üzerine açıklama yapan Türk Telekom temsilcisi, “Takdir edersiniz ki bizim kırsalımız çok fazla. Hepsine de eşzamanlı yetişmek zor. Yaklaşık 1,5 yıldan bu yana her iş, yani bir direğin değiştirilmesi bile proje kapsamına alındı. İlk önce projesi hazırlanıyor. ” dedi.
Bunun üzerine Kaymakam Arslan da 132 mahalle var, evet görüyorum. Ama 3 tane direk yan yattı problemi de çözülür ya. Bir sorun var, görüyorum.” diyerek şirket yetkilileriyle görüşme talep etti.
Milas Kaymakamı Eren Arslan ayrıca; Ören, Güllük ve Kısırlar mahallelerine aile hekimi ataması yapıldığını duyurdu.
Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalle Muhtarı Recep Panay, muhtarlara yeni yılda sağlık, huzur ve başarı diledi.
Toplantının sonunda Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde 2020 yılında görev alacak muhtarlar için oylama yapıldı. Heyete 64 oy alan Ayhan Demirçivi ile 42 oy alan Salih Şen asil olarak; 36 oy alan Sedat Karaca ve 35 oy alan Bayram Arıcı yedek üye olarak seçildi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık