Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

TGF 2020 yılını değerlendirdi ;

​​​​​​​“GAZETECİLERİ ZOR BİR YIL BEKLİYOR”

TGF 2020 yılını değerlendirdi ;
  • 30 December 2020, Wednesday 14:08

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 2020 yılının Anadolu basını için çok zor geçtiğini belirterek, “2021 yılının da zor geçeceğini biliyoruz ama umutlarımızı da yitirmeden mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

TGF, 2020 yılının son yönetim kurulu toplantısını interaktif bir ortamda gerçekleştirirken, Genel başkan Yılmaz Karaca toplantının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Tüm dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen koronavirüsün, gazetecileri de çok olumsuz etkilediğini vurgulayan Karaca, “Ne yazık ki 18 meslektaşımızı kaybettik, onlarca meslektaşımız bu hastalığa yakalandı. Zaten ekonomik yönden büyük sıkıntılar yaşayan Anadolu basını, koronavirüs nedeniyle daha fazla sıkıntı yaşamaya başladı. 4 yıl önce resmi ilan alan gazete sayısı 1800 iken bugün 925’e düşmüş durumda. Bu gidişle bu kapanmaların devam etmesinden endişe ediyoruz” dedi.

Basına acil destek

Anadolu basınının 2021’de ayakta kalması için desteklenmesi gerektiğini vurgulayan TGF Genel Başkan Karaca, “Basın İlan Kurumu bu süreçte destek paketleriyle bir nebze olsun Anadolu basınını rahatlattı. Özellikle yüzde 20 zam, gazete satış şartının kaldırılması önemli kolaylıktı. Aynı duyarlılığı İletisim Başkanlığı basın kartları şubesi tarafından gösterilmiyor. Basın kartları ile ilgili sorunlar ve çifte standartlar ne yazık ki devam ediyor” dedi.

 

Başkan Karaca, 2021 ile ilgili beklentilerini ise şöyle sıraladı:

“İşsiz kalan, salgın yüzünden evden çıkamayan ve iş bulamayan basın emekçilerinin maaşı işsizlik fonundan ödenmelidir. Gazete sahiplerine özel kredi imkanı sağlanmalı,  BİK tarafından faizsiz borç imkânı sağlanmalıdır.  Tüm illerden Basın işçilerine bireysel olarak bu desteğe başvurabilmelidir. TV’lerin Uydu bedelleri salgın bitene kadar alınmamalı. Devletin, Belediyelerin ve STK’ların medya sektörüne destek vermesi sağlanmalı. Gazetelerimizden kesilen yüzde 15’lik komisyon kesintisi  bir süreliğine  kaldırılmalıdır. Gazete sahiplerine kredi imkânı sağlanmalıdır. Sigorta ve vergi indirimi sağlanmalıdır. Belediyeler basta olmak üzere Odalar, Borsalar ve kamu kuruluşları ilan desteği vermelidir. BİK'in istediği "Borcu yoktur" yazısı Maliye Bakanlığı tarafından salgın bitene kadar istenmemelidir.”

Çalışmalarımız devam ediyor

TGF Genel Başkan Karaca, koronavirüse rağmen TGF olarak çalışmaların devam ettiğini belirterek, “TGF bu zor dönemde gerek yönetim gerek başkanlar konseyi ile önemli işler yaptı. Sorunlarının çözümü için büyük mücadeleler verdi. Basın Vakfı kongresini Zonguldak’ta yaptık. Tesisleşme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu süre içerisinde Kocaeli Valisini ziyaret ettik, Bayramoğlu’ndaki Basın ilan kurumu tesislerinden Anadolu basını çalışanlarının yararlanması temennisinde bulunduk. Yine bu süreçte Aydın Didim’de Türk dünyası basın merkezi ve dinlenme tesisi çalışmamız devam ediyor. Denize sıfır büyük bir alan için görüşüyoruz onay gelirse iyi olacağını düşünüyoruz. Ayrıca bu süreçte her hafta yönetim kurulu toplantılarımıza devam ettik ve zor olmasına rağmen cemiyet ziyaretlerimizi de sürdürdük. Pandemi koşullarına uygun olarak çalışmalarımızı 2021 yılında da sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık