THK’nın ateş kuşları geri dönüyor

Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli döneminde ‘Hepsi hurda’ denilerek kullanılmayan, hangarlarda çürütülen Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçakları göreve dönüyor. Türkiye’de görev alacak 4 uçaktan 1’i Milas’ta konuşlandırılacak.

THK’nın ateş kuşları geri dönüyor

Milas ormanlarını yıllardır koruyan, birçok yangının söndürülmesinde etkin rol oynayan Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçakları geri dönüyor.

THK’nın yangın söndürme uçakları, Eski Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli döneminde ‘Hepsi hurda, vizonteledeki gibi kaputu açıyorlar motor yok” denilerek dalga geçildi. Ancak, Milas ve Türkiye, uçaksızlığın bedelini başta geçtiğimiz yıl ağustos ayında çıkan yangın olmak üzere tüm yangınlarla ödedi.

Önceki gün Ankara Etimesgut'taki THK hangarları önünde pilotların tazeleme eğitim uçuşları yapıldı. CL-215 Ateş savaşçıları hangardan çıktı ve pist başı yaptı. Uçakların havalanmasıyla coşku katlandı. THK uçakları, başkent Ankara üzerinde kanatlandı.

THK envanterindeki 6 uçaktan; 2 uçağın en geç 1 Temmuz'da, diğer 2 uçağın Temmuz ayı içerisinde Orman Genel Müdürlüğü hizmetine verilmesi ve yangın söndürme faaliyetlerine katılması bekleniyor. 6 uçaktan son 2 uçağın bakım faaliyetlerine de devam edileceği öğrenildi.

Uçakların İzmir ve Milas'ta konuşlandırılacağı; 3'ünün aktif pozisyonda 1 tanesinin yedek olarak hazır bekletileceği öğrenildi. Milas’a gelecek ateş kuşu ise 1 Temmuz’da Milas’ta göreve başlayacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık